Найсмачніша грибна ікра з печериць - це та страва, яка оселиться у вашому серці надовго. Головне - вибрати свіжі інгредієнти для страви за рецептом смачної грибної ікри з печериць, і слідувати нашому рецепту приготування смачної грибної ікри з печериць.

Детальніше про рецепт смачної грибної ікри з печериць ви дізнаєтесь з нашого матеріалу.

Для приготування закуски за рецептом смачної грибної ікри з печериць нам знадобиться:

Гриби (шампіньйони) - 400 г
Цибуля - 2 середні головки
Морква - одна велика чи дві середні
Рослинна олія – 4 ст. л.
Соєвий соус – 2 ст. л.
Очищений волоський горіх - 40-50 г
Часник (за бажанням) - 1-3 зубчики
Сіль за смаком
Чорний мелений перець - за смаком

Спосіб приготування закуски за рецептом смачної грибної ікри з печериць:

Крок 1: Готуємо гриби для смачної грибної ікри з печериць

Насамперед розрізаємо гриби на 2-4 частини і викладаємо на деко. Відправляємо в розігріту духовку на 20 хвилин за температури 180 градусів, щоб гриби підвіялися.

Крок 2: Приготуємо моркву та цибулю для смачної грибної ікри з печериць

Кришимо цибулю і дрібно теремо моркву. Окремо чистимо часник. Нагріємо сковороду, додаємо олію і смажимо цибулю до м'якості. Потім додаємо моркву та смажимо всі разом близько 10 хвилин.

Крок 3: Готуємо фарш для смачної грибної ікри з печериць

Гриби для смачної грибної ікри з печериць виймаємо з духовки та розрізаємо на невеликі шматочки. Додаємо їх у м'ясорубку разом з горіхами та часником. Дрібно молотимо, щоб вийшов фарш. До фаршу для смачної грибної ікри з печериць додаємо соєвий соус і перемішуємо.

Крок 4: Готуємо ікру за рецептом смачної грибної ікри з печериць

Додаємо підсмажену цибулю та моркву до фаршу з грибів для смачної грибної ікри з печериць і перемішуємо. Додаємо в найсмачнішу грибну ікру з печериць рослинне масло і приправляємо на смак перцем і сіллю (при необхідності). Все ретельно перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса.

Крок 5: Дегустуємо і подаємо смачну грибну ікру з печериць

Перед подачею смачної грибної ікри з печериць, ікру краще охолодити в холодильнику. Можна подати до столу як самостійну страву, а також можна використовувати ікру як начинку для бутербродів або закусок. Смачного!

Читайте також:

Виходять хрусткими та солоденькими: рецепт малосольних огірків гарячим способом

Ой, терміново дайте добавки: рецепт єврейського паштету з курячої печінки та грудинки

Називаються "Чоловіча насолода": рецепт рулетиків з курячого філе з сиром та вином