Про переваги курячого м'яса можна говорити дуже довго. При цьому особливо цінується філе - дієтичне та багате на білок, воно підходить усім.

Курячі рулетики з сиром у вині — проста, але цікава страва. Їх можна подавати як закуску, так і другу страву. Рулетики з курячого філе з сиром та вином відмінно поєднуються з різними гарнірами та підійдуть як для ситної вечері, так і для святкового столу.

Щоб приготувати рулетики з курячого філе з сиром та вином, знадобляться такі продукти:

  • куряче філе - 500-600 г (три грудинки);
  • сир голландський – 80 г;
  • ковбаса Мортаделла – 80 г;
  • біле сухе вино – 100 г;
  • орегано, розмарин;
  • сіль, перець за смаком;
  • оливкова олія для смаження.

Отже, курячу грудинку потрібно розрізати навпіл (поперек), щоб вийшло 6 тонких курячих стейків. Для цього покладіть ціле куряче філе на дошку перед собою, притисніть його долонею до столу, а потім, рухаючи ножем горизонтально, розділіть його на дві частини.

Курячі "стейки", що утворилися, потрібно відбити зворотним боком ножа (можна покласти філе в харчову плівку і злегка відбити молоточком для м'яса), посолити, поперчити до смаку.

Зверху покласти шматок мортаделі та сиру.

Тепер формуємо наші рулетики з курки та фіксуємо їх зубочисткою чи ниткою, щоб збереглася форма.

В окремому посудині змішуємо оригано та розмарин, після чого курячі рулетики з сиром потрібно запанувати спеціями.
У розігріту сковороду наливаємо невелику кількість оливкової олії, потім викладаємо рулети та на середньому вогні обсмажуємо з усіх боків до золотистого кольору.
Додаємо вино. Накриваємо кришкою і гасимо 5-7 хв. щоб частково випарувалося вино і соус трохи загуснув.
На цьому всі курячі рулетики з начинкою готові! Можна подавати до столу.

Читайте також: