Кабачок вимийте у проточній воді, зріжте хвостик і натріть на великій тертці. Звичайно, краще взяти ранній шинок без насіння. Якщо у вас не молодий кабачок, то очистіть його від шкірки та насіння.

Покладіть натерті кабачки в миску. Нехай він трохи полежить і пустить сік, якщо соку вийде багато, відіжміть масу і злийте сік, але не весь.

У невелику глибоку тару вбийте яйце, всипте цукор і сіль і добре перемішайте виделкою. Яйце попередньо вимийте з содою в проточній воді, тому що на його поверхні можуть бути шкідливі бактерії.

Влийте в миску з кабачками кефір кімнатної температури та яєчну масу. Перемішайте. Зручно це робити силіконовою лопаткою чи просто ложкою.

Всипте просіяне через сито борошно, змішане з содою, і додайте подрібнену зелену цибулю або кріп - у мене цибуля. Соду гасити не потрібно, оскільки вона погаситься кефіром. Борошно може знадобитися трохи менше чи більше. Орієнтуйтеся по консистенції тіста - воно має бути густим. Коли тісто готове, відразу можна приступати до смаження оладок.

У розігріту сковороду налийте столову ложку олії, прогрійте її трохи і викладайте столовою ложкою тісто у формі коржиків. Смажте на одній стороні близько 5 хвилин на середньому вогні до рум'яності.

Переверніть оладки на інший бік і смажте ще хвилин 5. Готові оладки зніміть зі сковороди, налийте столову ложку олії, знову прогрійте і смажте наступну партію.

Читайте також: