Курячі крила, замариновані в маринаді і запечені потім у духовці, - це популярна і неймовірно смачна закуска, яка подається як у вигляді основного гарячого, так і як доповнення до різних сортів пива. Ще б пак, ніжне куряче м'ясо з хрусткою золотистою скоринкою в гострому маринаді оцінять усі чоловіки.

Продукти (на 3 порції)
Курячі крильця - 850 г
Горчица зернистая — 40 г
Хрін столовий білий - 25 г
Базилік сушений - 0,5 ч. ложки
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком

Курячі крильця потрібно добре промити і обсушити паперовим рушником, а далі крильця розрізаємо на фаланги.

Викладаємо крильця в глибоку миску, куди додаємо гірчицю, хрін, базилік, сіль та чорний перець. Добре перемішуємо вміст миски, щоб кожне крильце покрилося шаром спецій.

Далі накриваємо миску харчовою плівкою і відправляємо крильця в холодильник маринуватися щонайменше на 1 годину. Якщо є час, то краще маринувати крильця 5-6 годин, від цього смак буде більш насиченим.

Незадовго до оконачання маринування вмикаємо духовку для розігріву до 180 градусів.

Деко застилаємо фольгою або пергаментом і викладаємо мариновані крильця.

Відправляємо лист у розігріту духовку на 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Якщо хочете, щоб крильця сильніше зарум'янилися, в кінці запікання можна включити режим гриль і допекти м'ясо птиці до бажаного результату.

Курячі крильця, запечені з гірчицею та хріном, потрібно подавати на стіл гарячими.