Молода капуста, запечена в соусі зі сметани та спецій, з додаванням курячого бульйону, виходить дуже м'якою, ніжною, соковитою та ароматною.

  • капуста молода – 1/2 шт. (600-700 г)
  • сметана - 125 г
  • бульйон курячий - 500 мл
  • часник сушений - 1 ч. ложка
  • Паприка мелена - 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Кріп свіжий (для подачі) – 4-5 гілочок (5 г)

Половину капусти розрізаємо на 4 частини по качанку - так листя залишається закріпленим і не розвалюється. Шматки капусти з двох сторін потрібно посипати сіллю та перцем.

Перекладаємо капусту у форму для запікання з високими бортами.

Для того, щоб приготувати сметанний соус, в окремій ємності з'єднуємо сметану, паприку, часник, чорний перець і сіль. Далі додаємо 4-5 ст. ложок води та перемішуємо до однорідності.

Поливаємо шматочки капусти сметанним соусом. Відправляємо форму з капустою в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів приблизно на 15 хвилин. Сметанний соус повинен добре просочити капусту.

Бульйон будь-яким зручним способом підігріваємо до гарячого стану. Виймаємо форму з капустою з духовки та акуратно виливаємо на дно гарячий бульйон - він повинен покрити капусту до половини або трохи вище.

Потім знову відправляємо форму з капустою в духовку і запікаємо приблизно 30-35 хвилин, до м'якості (перевіряємо ножем). Зверху капуста може злегка підгоріти - це не страшно, просто видаляємо це листя.

Молода капуста, запечена у сметані, готова. Розкладаємо її по тарілках і подаємо до столу, за бажанням присипавши подрібненим кропом.

Читайте також:

Гості з'їдають по 10 штук: рецепт фаршированих крабових паличок з твердим сиром, яйцем та часником

Ніжче не буває: рецепт голубців у листі буряків. Обов'язково побалуйте свою сім'ю

Королівська закуска: рецепт ніжної ікри з печериць від Євгена Клопотенка