Біляші – рецепт дуже популярний. Ще б пак, тісто з хрусткою скоринкою зовні, м'яке і повітряне всередині і соковита і дуже смачна начинка всередині - ось і весь секрет.

Готувати біляші, як правило, зовсім нескладно. Достатньо дотримуватися всіх етапів приготування за цим рецептом і ви точно знатимете, що цю випічку можна безпечно вживати.

Продукти
Для тесту:
Вода - 500 мл
Борошно – 500 г (+для роботи з тестом)
Олія - ​​2 ст. ложки
Соль - 1 год. л.
Цукор - за смаком (трохи)
Дріжджі сухі – 1 ч. л.
*
Для начинки:
М'ясо (яловичина та свинина) - 400-500 г
Цибуля ріпчаста - 200-300 г
Перець чорний – за смаком
Сіль за смаком

Отже, для приготування тіста для біляшів, в окрему чашу виливаємо теплу воду і додаємо до неї сухі дріжджі та цукор, все перемішаємо. Залишаємо на 5-7 хвилин цю масу, щоб дріжджі повністю розчинилися.

Коли дріжджі повністю розчиняються, виливаємо цю масу в борошно, що просіює. Також необхідно додати сіль та олію в тісто. Замішуємо еластичне тісто.

Фарш для приготування біляшів можна приготувати з будь-якого м'яса, це справа індивідуального смаку домашнього кулінара. М'ясо бажано пропускати через м'ясорубку з великими ґратами, а цибулю для фаршу дрібно нарізати. Солити фарш краще безпосередньо перед приготуванням біляшів.

Далі відриваємо від тесту невеликий його шматочок, розділити на потрібні за розміром частини, дати полежати кілька хвилин. Потім пальчиками зробити у кожному шматочку тіста поглиблення. Не розкочуючи качалкою, покласти туди начинку, трохи прим'яти та закріпити краї, загорнувши їх до середини, залишити невеликий отвір.

Класти кожен пиріжок отвором вниз сильно розігріте рослинне масло. Перевертати в міру готовності однієї сторони.

важливо!
  • Якщо для смаження біляшів використовувати керамічну сковороду (з антипригарним покриттям), то біляші не будуть "купатися" у зайвій кількості рослинної олії.

Читайте також:

Гості з'їдають по 10 штук: рецепт фаршированих крабових паличок з твердим сиром, яйцем та часником

Ніжче не буває: рецепт голубців у листі буряків. Обов'язково побалуйте свою сім'ю

Королівська закуска: рецепт ніжної ікри з печериць від Євгена Клопотенка