Сьогодні для маринування шашликів перевагу віддають мінералці, кефіру та різним спеціям. А ось радянський шашлик з оцтом та цибулею зі свинини виходить з тією самою кислинкою та смаком, які багатьом знайомі з дитинства.

  • Свинина (шия) – 2 кг.;
  • Цибуля (1 - 1,5 кг. до смаку) 1 кг;
  • Оцет (9%) 3 стол.
  • Вода (0,2-0,5 л.);
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений на смак.

Для приготування шашлику найкраще підходить шия, філе або багаття. Бажано брати шматок, який не заморожувався, саме такий шашлик виходить завжди дуже соковитим і м'яким.

Свинину потрібно нарізати невеликими шматочками однаковими за розміром, у цьому випадку вони рівномірно промаринуються та обсмажаться надалі.

Відправляємо м'ясо у глибоку чашу.

Цибулю потрібно очистити від лушпиння, обполоснути і нарізати великими кільцями. Злегка пам'ятайте обручки руками, щоб виділився сік. Відправте цибулю до м'яса.

Посоліть все до смаку і посипте меленим чорним або запашним перцем. В окремій глибокій мисці з'єднайте воду та оцет. Отриманий оцтовий маринад влийте у чашу з м'ясом та цибулею. Ще раз все перемішайте. Накрийте кришкою або харчовою плівкою і відправте в холодильник щонайменше 5 годин (краще ніч).

Мариноване м'ясо нанизайте на шампури. За бажанням можна чергувати шматочки м'яса з кільцями цибулі.

Обсмажуйте м'ясо з усіх боків, періодично перевертаючи шампури. Доведіть шашлик до повної готовності. Зазвичай це йде близько 15-20 хвилин. Зробіть надріз на одному зі шматочків. Якщо ви бачите прозорий сік, то все готово!

Читайте також:

Ось це смакота: рецепт капусти, яка тушкується з салом і томатним соком

Чи буде вище за 50 гривень: експерт розповів про курс долара. До чого потрібно готуватися

Торкнеться кожного: в Україні підніматимуть тарифи на світ. Вже попередили