Сьогодні для маринування шашликів перевагу віддають мінералці, кефіру та різним спеціям. А ось радянський шашлик з оцтом та цибулею зі свинини виходить з тією самою кислинкою та смаком, які багатьом знайомі з дитинства.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- Свинина (шия) – 2 кг.;
- Цибуля (1 - 1,5 кг. до смаку) 1 кг;
- Оцет (9%) 3 стол.
- Вода (0,2-0,5 л.);
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений на смак.
Для приготування шашлику найкраще підходить шия, філе або багаття. Бажано брати шматок, який не заморожувався, саме такий шашлик виходить завжди дуже соковитим і м'яким.
Свинину потрібно нарізати невеликими шматочками однаковими за розміром, у цьому випадку вони рівномірно промаринуються та обсмажаться надалі.
Відправляємо м'ясо у глибоку чашу.
Цибулю потрібно очистити від лушпиння, обполоснути і нарізати великими кільцями. Злегка пам'ятайте обручки руками, щоб виділився сік. Відправте цибулю до м'яса.
Посоліть все до смаку і посипте меленим чорним або запашним перцем. В окремій глибокій мисці з'єднайте воду та оцет. Отриманий оцтовий маринад влийте у чашу з м'ясом та цибулею. Ще раз все перемішайте. Накрийте кришкою або харчовою плівкою і відправте в холодильник щонайменше 5 годин (краще ніч).
Мариноване м'ясо нанизайте на шампури. За бажанням можна чергувати шматочки м'яса з кільцями цибулі.
Обсмажуйте м'ясо з усіх боків, періодично перевертаючи шампури. Доведіть шашлик до повної готовності. Зазвичай це йде близько 15-20 хвилин. Зробіть надріз на одному зі шматочків. Якщо ви бачите прозорий сік, то все готово!
Читайте також:
Ось це смакота: рецепт капусти, яка тушкується з салом і томатним соком
Чи буде вище за 50 гривень: експерт розповів про курс долара. До чого потрібно готуватися
Торкнеться кожного: в Україні підніматимуть тарифи на світ. Вже попередили