| Продукти | ||
| Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт. | ||
| Яйця – 2 шт. | ||
| Мука - 1 ст. л. | ||
| Сода – 0,5 ч. л. | ||
| Оцет яблучний чи лимонний сік - 0,5 ч. л. | ||
| Сіль за смаком | ||
| Перець чорний мелений - за смаком | ||
| Олія - для смаження |
Цибулю почистити і дрібно нарізати. Посолити трохи та залишити на 10-15 хвилин.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЦибуля обм'якне і стане прозорою.
У миску розбити 2 яйця, додати щіпку солі та розбовтати.
Додати борошно, змішане з содою. Соду попередньо погасити оцтом чи лимонним соком.
Добре перемішати, посолити і поперчити до смаку.
Розігріти сковороду з олією. Ложкою викласти оладки цибулі на сковороду.
Смажити оладки на невеликому вогні до золотистого кольору. Вогонь при смаженні лукашників не повинен бути сильним, так як цибуля повинна прожаритися і стати м'якою і ніжною.
Оладки подавати на стіл із зеленню, сметаною або іншим соусом.
Читайте також:
Ніжніше не буває: рецепт турецького салату з одним "хлібним" секретом
Чарівна насолода: рецепт картоплі спіральками, запеченої з ковбасою
Дуже швидко та апетитно: рецепт рибного пирога на кефірі, що робиться на сковорідці