Продукти
Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт.
Яйця – 2 шт.
Мука - 1 ст. л.
Сода – 0,5 ч. л.
Оцет яблучний чи лимонний сік - 0,5 ч. л.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Олія - ​​для смаження

Цибулю почистити і дрібно нарізати. Посолити трохи та залишити на 10-15 хвилин.

Цибуля обм'якне і стане прозорою.

У миску розбити 2 яйця, додати щіпку солі та розбовтати.

Додати борошно, змішане з содою. Соду попередньо погасити оцтом чи лимонним соком.

Всипати нарізану цибулю.

Добре перемішати, посолити і поперчити до смаку.

Розігріти сковороду з олією. Ложкою викласти оладки цибулі на сковороду.

Смажити оладки на невеликому вогні до золотистого кольору. Вогонь при смаженні лукашників не повинен бути сильним, так як цибуля повинна прожаритися і стати м'якою і ніжною.

Оладки подавати на стіл із зеленню, сметаною або іншим соусом.

Читайте також:

Ніжніше не буває: рецепт турецького салату з одним "хлібним" секретом

Чарівна насолода: рецепт картоплі спіральками, запеченої з ковбасою

Дуже швидко та апетитно: рецепт рибного пирога на кефірі, що робиться на сковорідці