Запіканка з лаваша, курячого фаршу та кабачків стане чудовою альтернативою простому сніданку або вишуканій вечері. Подавати запіканку з лаваша, курячого фаршу та кабачків можна як у теплому вигляді, так і в охолодженому.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування страви за рецептом запіканки з лаваша, курячого фаршу та кабачків, читайте у нашому матеріалі.
Для приготування страви за рецептом запіканки з лаваша, курячого фаршу та кабачків нам знадобиться:
Куряче філе – 350 г | ||
Кабачок – 250 г | ||
Цибуля ріпчаста – 100 г | ||
Морква – 100 г | ||
Лаваш – 100 г | ||
Яйця – 4 шт. | ||
Вершки жирністю 33% - 25 мл | ||
Часник – 5 г | ||
Трави прованські сушені – 1 ч. ложка | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений – за смаком | ||
Олія - 15-30 мл + для підготовки форми |
Спосіб приготування страви за рецептом запіканки з лавашу, курячого фаршу та кабачків:
Якщо ви хочете приготувати смачний фарш для запіканки з лавашу, курячого фаршу та кабачків, не обов'язково використовувати лише одну м'ясну частину курки. Ви можете використовувати будь-яку, наприклад, стегна або стегенця, але для менш жирного варіанту куряче філе.
Для приготування запіканки з лавашу, курячого фаршу та кабачків спочатку необхідно вимити куряче м'ясо і нарізати його невеликими шматочками, потім перемістити його в чашу блендера і подрібнити до отримання фаршу для запіканки з лавашу, курячого фаршу та кабачків. В якості альтернативи ви також можете використовувати готовий фарш для запіканки з лаваша, курячого фаршу та кабачків.
Розігрійте в сковороді олію, додайте курячий фарш для запіканки з лаваша, курячого фаршу та кабачків, і обсмажте на помірному вогні, помішуючи лопаткою, поки фарш не стане золотистого кольору. Потім наріжте моркву, часник, цибулю та кабачок на довільні шматочки та подрібніть їх у блендері або на м'ясорубці. Додайте овочі в сковороду до фаршу для запіканки з лаваша, курячого фаршу та кабачків, і готуйте на середньому вогні, помішуючи, поки більша частина соку не випарується.
Після того, як начинка для запіканки з лаваша, курячого фаршу та кабачків стане готовою, її потрібно підсолити, поперчити і посипати прованськими травами.
Щоб приготувати запіканку з лаваша, курячого фаршу та кабачків, потрібно змастити форму олією і застелити її лавашем таким чином, щоб він закрив дно та бічні сторони, а краї звисали з форми. Викладіть на застелене дно форми начинку запіканки з лаваша, курячого фаршу та кабачків, потім розбийте в глибокій мисці яйця і збовтайте віночком до однорідності. Вилийте яєчну суміш на начинку для запіканки з лавашу, курячого фаршу та кабачків, і закрийте свисаючими смужками лавашу, по черзі змащуючи їх вершками.
Потім запікайте запіканку з лаваша, курячого фаршу та кабачків, у духовці при температурі 200 градусів 30-35 хвилин, до рум'яної скоринки. Запіканка з лаваша, курячого фаршу та кабачків, готова! Дайте запіканку з лавашу, курячого фаршу та кабачків, трохи охолонути, потім розріжте і подавайте запіканку з лавашу, курячого фаршу та кабачків до столу. Смачного!
Читайте також:
Ніжніше не буває: рецепт турецького салату з одним "хлібним" секретом
Чарівна насолода: рецепт картоплі спіральками, запеченої з ковбасою
Дуже швидко та апетитно: рецепт рибного пирога на кефірі, що робиться на сковорідці