Рисові млинці з сиром і шинкою (оладки) - це хороший спосіб додати новинку у своє повсякденне меню та гідна альтернатива класичним оладкам. А ще рисові млинці з шинкою і сиром можна віднести до страв без особливих зусиль. Саме те, що потрібне для сніданку!
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗручно готувати млинці з сиром і шинкою, якщо рис відварений заздалегідь або залишився зайвий гарнір.
Для приготування млинців з сиром і шинкою знадобляться такі продукти:
- рис довгозерний, у сухому вигляді – 80 г або рис відварений – 260 г;
- яйця великі, категорії С0 – 2 шт.;
- шинка – 100 г;
- сир твердий – 60 г;
- цибуля зелена - 20 г;
- кріп свіжий – 10 г;
- борошно – 25 г;
- олія рослинна - 60 мл;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком
Отже, у глибоку миску потрібно розбити яйця, додати сіль та чорний мелений перець. Віночком або вилкою яйця потрібно збовтати.
До яєчної суміші додаємо остиглий відварений рис.
Далі до яєчно-рисової суміші потрібно додати зелень, шинку та сир:
- кріп і зелену цибулю промийте, просушіть і дрібно наріжте;
- шинку наріжте маленькими кубиками;
- Твердий сир натріть на великій тертці.
Усі інгредієнти добре перемішати до однорідності.
Додаємо муку|борошно| (25 г) і ще раз все перемішуємо.
Маса для оладок повинна вийти досить густою. Якщо ж буде занадто густо і не клейко, вбийте ще яйце і всипте трохи борошна.
У сковороді розігрійте олію. Столовою ложкою викладете в масло фарш, що вийшов, у вигляді невеликих круглих плоских коржиків.
Смажте оладки на вогні вище за середнє, не накриваючи кришкою, близько 4 хвилин. Потім переверніть і з іншого боку у тому режимі. При смаженні оладки добре тримають форму, скоринка виходить красивою, золотистою.
Подавати млинці рисові з сиром і шинкою потрібно гарячими, за бажанням зі сметаною.
Читайте також:
Ох, як це дражнить: рецепт рулетів з омлету, крабових паличок та м'якого сиру
Такі так, вони самі просяться до рота: старовинний рецепт єврейських ситних пельменів
В Одесі таки розуміються: рецепт листкового пирога з фаршем, сиром і ще двома секретами