Рисові млинці з сиром і шинкою (оладки) - це хороший спосіб додати новинку у своє повсякденне меню та гідна альтернатива класичним оладкам. А ще рисові млинці з шинкою і сиром можна віднести до страв без особливих зусиль. Саме те, що потрібне для сніданку!

Зручно готувати млинці з сиром і шинкою, якщо рис відварений заздалегідь або залишився зайвий гарнір.

Для приготування млинців з сиром і шинкою знадобляться такі продукти:

  • рис довгозерний, у сухому вигляді – 80 г або рис відварений – 260 г;
  • яйця великі, категорії С0 – 2 шт.;
  • шинка – 100 г;
  • сир твердий – 60 г;
  • цибуля зелена - 20 г;
  • кріп свіжий – 10 г;
  • борошно – 25 г;
  • олія рослинна - 60 мл;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком

Отже, у глибоку миску потрібно розбити яйця, додати сіль та чорний мелений перець. Віночком або вилкою яйця потрібно збовтати.

До яєчної суміші додаємо остиглий відварений рис.

Далі до яєчно-рисової суміші потрібно додати зелень, шинку та сир:

  • кріп і зелену цибулю промийте, просушіть і дрібно наріжте;
  • шинку наріжте маленькими кубиками;
  • Твердий сир натріть на великій тертці.

Усі інгредієнти добре перемішати до однорідності.

Додаємо муку|борошно| (25 г) і ще раз все перемішуємо.

Маса для оладок повинна вийти досить густою. Якщо ж буде занадто густо і не клейко, вбийте ще яйце і всипте трохи борошна.

У сковороді розігрійте олію. Столовою ложкою викладете в масло фарш, що вийшов, у вигляді невеликих круглих плоских коржиків.

Смажте оладки на вогні вище за середнє, не накриваючи кришкою, близько 4 хвилин. Потім переверніть і з іншого боку у тому режимі. При смаженні оладки добре тримають форму, скоринка виходить красивою, золотистою.

Подавати млинці рисові з сиром і шинкою потрібно гарячими, за бажанням зі сметаною.

Читайте також:

Ох, як це дражнить: рецепт рулетів з омлету, крабових паличок та м'якого сиру

Такі так, вони самі просяться до рота: старовинний рецепт єврейських ситних пельменів

В Одесі таки розуміються: рецепт листкового пирога з фаршем, сиром і ще двома секретами