Для того, щоб приготувати бездріжджовий луковий пиріг на сметані, знадобляться такі продукти:

  • Сметана - 100 гр
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія - ​​50 мл
  • Цибуля ріпчаста - 255 г (2 шт.)
  • Розпушувач - 1/2 ч. ложки
  • Борошно - 160 г (1 склянка ємністю 250 мл)
  • Сир твердий (за бажанням) – 75 г
  • Мускатний горіх тертий – 1/8 ч. ложки
  • Соль - 1/8 ч. ложки

Цибулю очищаємо і нарізаємо кільцями.
Включаємо духовку для розігріву до 190 градусів.

Яйця з'єднуємо з олією та сметаною. Збиваємо віночком.

В масляно-яєчну суміш додаємо цибулю та сіль. Перемішуємо.

Всипаємо борошно, що просіює, з розпушувачем і тертим мускатним горіхом.

Перемішуємо тісто негусте.

Форму діаметром 18 см застилаємо пергаментом та викладаємо туди тісто.

Випікаємо при 180 градусах 40-45 хвилин.
Якщо є бажання, за 5-10 хвилин до закінчення випікання посипати пиріг тертим сиром, а потім повернути в духовку. Якщо такого бажання немає - скоринка все одно буде рум'яною.

Бездріжджовий цибульний пиріг на сметані готовий - даємо йому трохи охолонути.

Читайте також:

Дайте мені відразу дві добавки: рецепт єврейської закуски з оселедцем "Квіточки тітки Сари"

Тетя Сара, не дражніть: рецепт справжньої кабачкової ікри за єврейським рецептом

Ох, як хочеться добавки: рецепт жюльєну з яєць та крабових паличок. Обов'язково спробуйте

Від них неможливо відмовитися: рецепт курячих відбивних з крабовими паличками та сиром фета