Для того, щоб приготувати бездріжджовий луковий пиріг на сметані, знадобляться такі продукти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- Сметана - 100 гр
- Яйця – 2 шт.
- Олія - 50 мл
- Цибуля ріпчаста - 255 г (2 шт.)
- Розпушувач - 1/2 ч. ложки
- Борошно - 160 г (1 склянка ємністю 250 мл)
- Сир твердий (за бажанням) – 75 г
- Мускатний горіх тертий – 1/8 ч. ложки
- Соль - 1/8 ч. ложки
Цибулю очищаємо і нарізаємо кільцями.
Включаємо духовку для розігріву до 190 градусів.
Яйця з'єднуємо з олією та сметаною. Збиваємо віночком.
В масляно-яєчну суміш додаємо цибулю та сіль. Перемішуємо.
Всипаємо борошно, що просіює, з розпушувачем і тертим мускатним горіхом.
Форму діаметром 18 см застилаємо пергаментом та викладаємо туди тісто.
Випікаємо при 180 градусах 40-45 хвилин.
Якщо є бажання, за 5-10 хвилин до закінчення випікання посипати пиріг тертим сиром, а потім повернути в духовку. Якщо такого бажання немає - скоринка все одно буде рум'яною.
Бездріжджовий цибульний пиріг на сметані готовий - даємо йому трохи охолонути.
Читайте також:
Дайте мені відразу дві добавки: рецепт єврейської закуски з оселедцем "Квіточки тітки Сари"
Тетя Сара, не дражніть: рецепт справжньої кабачкової ікри за єврейським рецептом
Ох, як хочеться добавки: рецепт жюльєну з яєць та крабових паличок. Обов'язково спробуйте
Від них неможливо відмовитися: рецепт курячих відбивних з крабовими паличками та сиром фета