Сало – це смачна та поживна страва, яку можна їсти у сирому вигляді, а можна приготувати вдома за допомогою нашого покрокового рецепту. Щоб ваше сало вийшло соковитим та ароматним за рецептом сала, вареного в соєвому соусі, необхідно, перш за все, вибрати якісне сало та якісний соєвий соус.

Детальніше про рецепт сала, вареного в соєвому соусі, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом сала, вареного в соєвому соусі, нам знадобиться:

  • Сало 700 гр
  • Соєвий соус 150 мл
  • Вода 5 ст.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Часник 2 зубчиків
  • Перець горошком 10 шт.

Спосіб приготування страви за рецептом сала, вареного в соєвому соусі:

Крок 1: Приготуйте інгредієнти для сала, вареного в соєвому соусі

Для того щоб приготувати сало, варене в соєвому соусі з часником, вам знадобляться наступні інгредієнти: великий шматок сала з м'ясними прошарками, часник, лавровий лист, горіховий перець, соєвий соус, холодна вода, коріандр і запашний перець (необов'язково).

Крок 2: Підготуйте сало

Ретельно промийте сало під проточною прохолодною водою. Якщо у вас великий шматок сала, наріжте його на порційні шматки прямокутної форми. Покладіть шматочки в сотейник або невелику каструлю, яка підходить за розміром для сала, вареного в соєвому соусі.

Крок 3: Приготуйте соус для сала, вареного в соєвому соусі

Додайте в сало перець горошком, часник, роздавлений тильною стороною ножа, та лавровий лист. Залийте все соєвим соусом і додайте 5-10 ст. холодної води. За бажання, ви можете додати коріандр і запашний перець.

Шаг 4: Нагрейте и варите сало по рецепту сала, варенного в соевом соусе

Поставте сотейник на плиту. На сильному полум'ї доведіть до кипіння, далі вогонь зменшити і варити сало на слабкому вогні хвилин 20-30.

Крок 5: Дайте охолонути салу, вареному в соєвому соусі, і приберіть сало, варене в соєвому соусі, в холодильник

Коли сало, варене в соєвому соусі охолоне, вийміть його з соєвого соусу, а саме сало заберіть у холодильник на зберігання. Найсмачніше сало, варене у соєвому соусі, готове. Або подавайте сало, варене в соєвому соусі відразу ж до столу, нарізавши на невеликі шматочки, зі свіжими або вареними овочами та хлібом, або залиште сало, варене у соєвому соусі, в холодильнику.

Наслідуючи наш покроковий рецепт, ви зможете насолодитися соковитим і ароматним салом, вареним в соєвому соусі, яке приготовлене з максимальною точністю і за всіма правилами.

Читайте також:

Ох, як це дражнить: рецепт рулетів з омлету, крабових паличок та м'якого сиру

Такі так, вони самі просяться до рота: старовинний рецепт єврейських ситних пельменів

В Одесі таки розуміються: рецепт листкового пирога з фаршем, сиром і ще двома секретами