"
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися\n
Яєчні котлети — популярна страва у багатьох європейських країнах, наприклад, у Польщі та Румунії. Готуються вони як звичайні котлети, але без м'яса: із подрібнених відварених яєць із зеленню цибулі та кропу, пануються в сухарях та обсмажуються на вершковому маслі. На смак не нагадують м'ясні котлети, але схожі на пиріжки з начинкою з яєць і цибулі - дуже смачно і ароматно! \n
Для того, щоб приготувати яєчні котлети з манною крупою та цибулею, потрібні такі продукти:\n
- \n
- яйця – 4 шт.; \n
- цибуля зелена - 20 г; \n
- сметана – 1 ст. ложка; \n
- крупа манна – 2 ст. ложки; \n
- борошно пшеничне - 1 ст. ложка + 3-4 ст. ложки для паніровки; \n
- паприка мелена - 1/2 ч. ложки; \n
- сіль за смаком; \n
- перець чорний мелений - за смаком; \n
- олія рослинна (для смаження) - 2 ст. ложки. \n
\n
Отже, для приготування яєчних котлет насамперед потрібно відварити яйця. Заливаємо в каструльці водою, доводимо до кипіння і варимо приблизно 8 хвилин. Потім яйця потрібно залити холодною водою і залишити охолоджуватися.\n
Очищаємо яйця від шкаралупи та їх потрібно натерти на великій тертці.\n
\n
Натерті яйця перекладаємо в глибоку миску.\n
\n
Зелену цибулю потрібно промити, обсушити, дрібно нарізати та відправити у миску з яйцями. Додаємо туди ж сметану.\n
\n
Далі в миску потрібно всипати манну крупу, сіль та перець. Додати борошно (1 ст. ложка) і мелену паприку.\n
\n
Ретельно перемішуємо інгредієнти між собою, злегка розтираючи ложкою або вилкою, щоб маса стала одноріднішою.\n
\n
Борошно (3-4 ст. ложки) насипаємо в тарілку, зручну для панірування.
Приблизно 1/5 частину яєчної маси потрібно скачати в кульку, злегка сплющити, формуючи котлетку, і обваляти в борошні. У такий спосіб робимо всі котлетки.\n
\n
Подавати готові яєчні котлетки до столу, за бажанням доповнивши сметаною, свіжими овочами, різносолами.\n
\n
\n
Читайте також: \n
За старих часів його називали "огірчанка": рецепт супу з квашених огірків та кукурудзяної крупи \n
Чоловік завжди буде в захваті: стара гуцулка поділилася рецептом курячих ніжок у гарбузі \n
\n
"