Яєчні котлети — популярна страва у багатьох європейських країнах, наприклад, у Польщі та Румунії. Готуються вони як звичайні котлети, але без м'яса: із подрібнених відварених яєць із зеленню цибулі та кропу, пануються в сухарях і обсмажуються на вершковому маслі. На смак не нагадують м'ясні котлети, але схожі на пиріжки з начинкою з яєць і цибулі - дуже смачно і ароматно!
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля того, щоб приготувати яєчні котлети з манною крупою та цибулею, потрібні такі продукти:
- яйця – 4 шт.;
- цибуля зелена - 20 г;
- сметана – 1 ст. ложка;
- крупа манна – 2 ст. ложки;
- борошно пшеничне - 1 ст. ложка + 3-4 ст. ложки для паніровки;
- паприка мелена - 1/2 ч. ложки;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком;
- олія рослинна (для смаження) - 2 ст. ложки.
Отже, для приготування яєчних котлет насамперед потрібно відварити яйця. Заливаємо в каструльці водою, доводимо до кипіння і варимо приблизно 8 хвилин. Потім яйця потрібно залити холодною водою і залишити остуджуватися.
Очищаємо яйця від шкаралупи та їх потрібно натерти на великій тертці.
Натерті яйця перекладаємо у глибоку миску.
Зелену цибулю потрібно промити, обсушити, дрібно нарізати та відправити у миску з яйцями. Додаємо туди ж сметану.
Далі в миску потрібно всипати манну крупу, сіль та перець. Додати борошно (1 ст. ложка) та мелену паприку.
Ретельно перемішуємо інгредієнти між собою, злегка розтираючи ложкою або вилкою, щоб маса стала одноріднішою.
Борошно (3-4 ст. ложки) насипаємо в тарілку, зручну для панірування.
Приблизно 1/5 частину яєчної маси потрібно скачати в кульку, злегка сплющити, формуючи котлетку, і обваляти в борошні. У такий спосіб робимо всі котлетки.
Подавати готові яєчні котлетки до столу за бажанням доповнивши сметаною, свіжими овочами, різносолами.
Читайте також:
За старих часів його називали "огірчанка": рецепт супу з квашених огірків та кукурудзяної крупи
Чоловік завжди буде в захваті: стара гуцулка поділилася рецептом курячих ніжок у гарбузі