"

\n

Яєчні котлети — популярна страва у багатьох європейських країнах, наприклад, у Польщі та Румунії. Готуються вони як звичайні котлети, але без м'яса: із подрібнених відварених яєць із зеленню цибулі та кропу, пануються в сухарях та обсмажуються на вершковому маслі. На смак не нагадують м'ясні котлети, але схожі на пиріжки з начинкою з яєць і цибулі - дуже смачно і ароматно! \n

Для того, щоб приготувати яєчні котлети з манною крупою та цибулею, потрібні такі продукти:\n

    \n
  • яйця – 4 шт.;
  • \n
  • цибуля зелена - 20 г;
  • \n
  • сметана – 1 ст. ложка;
  • \n
  • крупа манна – 2 ст. ложки;
  • \n
  • борошно пшеничне - 1 ст. ложка + 3-4 ст. ложки для паніровки;
  • \n
  • паприка мелена - 1/2 ч. ложки;
  • \n
  • сіль за смаком;
  • \n
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • \n
  • олія рослинна (для смаження) - 2 ст. ложки.
  • \n

\n

Отже, для приготування яєчних котлет насамперед потрібно відварити яйця. Заливаємо в каструльці водою, доводимо до кипіння і варимо приблизно 8 хвилин. Потім яйця потрібно залити холодною водою і залишити охолоджуватися.\n

\n

Очищаємо яйця від шкаралупи та їх потрібно натерти на великій тертці.\n

\n

\n

Натерті яйця перекладаємо в глибоку миску.\n

\n

\n

Зелену цибулю потрібно промити, обсушити, дрібно нарізати та відправити у миску з яйцями. Додаємо туди ж сметану.\n

\n

\n

Далі в миску потрібно всипати манну крупу, сіль та перець. Додати борошно (1 ст. ложка) і мелену паприку.\n

\n

\n

Ретельно перемішуємо інгредієнти між собою, злегка розтираючи ложкою або вилкою, щоб маса стала одноріднішою.\n

\n

\n

Борошно (3-4 ст. ложки) насипаємо в тарілку, зручну для панірування.

Приблизно 1/5 частину яєчної маси потрібно скачати в кульку, злегка сплющити, формуючи котлетку, і обваляти в борошні. У такий спосіб робимо всі котлетки.\n

У сковороді розігріваємо олію. Обсмажити яєчні котлети на середньому вогні приблизно по 3 хвилини з кожного боку до рум'яності.
\n

\n

\n

Подавати готові яєчні котлетки до столу, за бажанням доповнивши сметаною, свіжими овочами, різносолами.\n

\n

\n

Читайте також: \n

За старих часів його називали "огірчанка": рецепт супу з квашених огірків та кукурудзяної крупи \n

Чоловік завжди буде в захваті: стара гуцулка поділилася рецептом курячих ніжок у гарбузі \n

Так готували в панських будинках: старовинний рецепт голубців із м'ясом та домашньою локшиною. Це щось \n

\n

"