З приготуванням голубців з м'ясом і домашньою локшиною і за часом, і за кількістю операцій доведеться повозитися, але повірте, результат того вартий!

Насамперед із усіх складових потрібно замісити тісто на локшину.

Для цього знадобиться:

  • яйце 1 штука;
  • борошно 0,5 склянки;
  • вода 1 ст.ложка;
  • сіль за смаком.

Приготовлене тісто потрібно тонко розкачати. Коли тісто трохи підсохне – нарізаємо локшину. Висушену локшину можна зберігати в закритій банці.

Відваримо локшину в підсоленому окропі і відкинемо на друшляк.

Якщо немає часу або не хочеться поратися з локшиною – можна взяти пачку готової яєчної локшини та відварити потрібну кількість.

Продукти на голубці:

  • капуста – 2 невеликі голівки;
  • фарш змішаний – 500 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • перець болгарський червоний – 1 шт.;
  • зелена цибуля – 2-3 шт.;
  • зелень петрушки та кропу;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • будь-який жир – 2 ст. ложки;
  • вершкове масло чи маргарин – 100 г.

Фарш потрібно посолити та поперчити.

Дрібно нарізаємо перець, зелену цибулю, зелень, цибулю, трьом моркву.

На розігрітому жирі обсмажуємо цибулю, додаємо фарш і смажимо її, помішуючи, до розсипчастості. Потім додаємо моркву, перець, а також зелень і гасимо 5 хвилин.

Додамо до фаршу з овочами локшину і добре вимішуємо.

Капустяне листя готуємо як на звичайні голубці. Пропарюємо їх, зрізаємо потовщення. На капустяний лист викладаємо начинку і закручуємо голубець.

Готові голубці викладаємо в глибоке деко, заливаємо гарячим бульйоном або підсоленою водою майже до верху. Зверху розкладаємо шматочки вершкового масла чи маргарину і накриваємо капустяними листочками. Ставимо деко з голубцями в розігріту до 180°С духовку на 1 годину.

Щоб приготувати грибний соус для голубців з м'ясом та домашньою локшиною потрібні такі продукти:

  • гриби білі або печериці – 500 г;
  • масло вершкове – 150 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • молоко – 350 мл;
  • мука – 2 ст. ложки;
  • сметана – 4 ст. ложки;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • грибна приправа.

Отже, на половині олії обсмажуємо порізану цибулю та додаємо до неї гриби. Солимо, перчимо, додаємо приправу. Погасимо 10 хвилин і додамо сметану. На іншій сковороді на маслі, що залишилася, обсмажимо борошно, додамо молоко і добре розмішаємо, щоб не було грудочок.

З'єднуємо гриби із білим соусом.

Дістаємо лист з голубцями з духовки, прибираємо верхнє листя. Голубці з м'ясом та домашньою локшиною заливаємо грибним соусом і ставимо ще на півгодини у духовку. Деко з голубцями накриваємо кришкою або фольгою.

Читайте також:

Такі так, це насолода: єврейський рецепт картопляного пирога зі смаженою цибулею

Будете клацати як насіння: рецепт крабових паличок, обсмажених у яйці та сухарях

Ситно та з сюрпризом: рецепт пишних млинців з начинкою із сиру та ковбаси