Якщо ви любите кулінарію, то вам обов'язково потрібно спробувати приготувати страву за старовинним рецептом справжніх гуцульських вареників із секретом. Це смачна та ситна страва з української кухні, яка не залишить байдужими нікого з ваших близьких чи гостей.

Докладніше про те, як приготувати страву за старовинним рецептом справжніх гуцульських вареників із секретом, читайте у нашому матеріалі.

Для того, щоб приготувати страву за старовинним рецептом справжніх гуцульських вареників із секретом, нам знадобиться:

Для тесту:
Борошно - 1,5-2 склянки
Вода тепла (30-35 град.) - 100-120 мл
Яйця – 1 шт.
Для начинки:
Квасоля – 100 г сухий
Гриби сухі – 40 г
сіль
Перець чорний мелений
Олія вершкове – 2 ст. ложки
Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
Для заправки:
Сало – 40 г
Цибуля – 0,5 шт.

Спосіб приготування страви за старовинним рецептом справжніх гуцульських вареників із секретом:

1. Для початку приготування гуцульських вареників необхідно підготувати квасолю. Квасолю відваріть, злийте відвар, трохи посоліть і поперчіть, а потім подрібніть в блендері або м'ясорубці. Залишіть квасолю осторонь.

2. Промийте сушені гриби і відваріть протягом 10 хвилин. Дрібно поріжте гриби і обсмажте їх разом із подрібненою цибулею на олії.

3. Перемішайте гриби з квасолею і додайте на смак сіль і перець.

4. З борошна, води та яйця замісіть тісто, щоб воно не липло до рук. Розкотіть його тонко і виріжте кружечки склянкою.

5. На кожен кружечок ваших майбутніх гуцульських вареників покладіть трохи начинки та заліпіть вареник.

6. Підсоліть киплячу воду та варіть гуцульські вареники на слабкому вогні 7-10 хвилин. Вийміть гуцульські вареники шумівкою на тарілку.

7. Дрібно наріжте сало і обсмажте його до отримання шкварок. Додайте рум'яну цибулю.

8. Заправьте гуцульские вареники салом и луком.

Гуцульські вареники з квасолею за старовинним рецептом справжніх гуцульських вареників із секретом готові, їх можна прикрасити зеленню та подати на стіл. Смачного!

Читайте також:

Такі так, це насолода: єврейський рецепт картопляного пирога зі смаженою цибулею

Будете клацати як насіння: рецепт крабових паличок, обсмажених у яйці та сухарях

Ситно та з сюрпризом: рецепт пишних млинців з начинкою із сиру та ковбаси