М'яке та пишне тісто кефіру для пирога з рибою і картоплею готується буквально за кілька хвилин. Просто залийте начинку і дочекайтеся, коли духовка зробить інше. Така випічка завжди смачна та ситна.

Для приготування тіста для заливного пирога з рибою та картоплею знадобляться такі продукти:

  • кефір 350 мл;
  • пшеничне борошно 200 гр;
  • яйця (велике) 1 шт. або маленькі 2 штуки;
  • сода харчова 0.5 чайн.
  • сіль (щіпка) – 0.2 гр.

Важливо враховувати, що кефір підійде будь-якої жирності, проте від вологості та жирності кефіру залежить точна кількість борошна.

Отже, яйце збиваємо віночком до однорідності. Додаємо до нього кефір кімнатної температури, сіль та перемішуємо.

Борошно потрібно просіяти із сіллю та содою прямо в тісто. Це робиться для того, щоб наситити її киснем - тоді випічка вийде повітряною і добре підніметься під час випікання. Знову ретельно перемішайте.

Борошна може знадобитися трохи менше або більше, орієнтуйтеся по консистенції - тісто має вийти за густотою як на оладки, так і без грудочок. При цьому начинка має утримуватися на поверхні і не тонути.

Продукти для начинки:

  • картопля 300 гр;
  • сайра консервована 200 гр. Сайру можна замінити на будь-яку консервовану рибу на власний смак: горбушу, тунець або скумбрію.
  • цибуля 1 шт;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • сіль за смаком.

Консервовану сайру з|із| банки потрібно розім'яти виделкою. Якщо в консервах є великі кістки і хребет (такі трапляються зазвичай у великих шматках риби), то краще їх позбутися.

Картоплю чистимо і нарізаємо тонкими кружальцями. Якщо є страх, що картопля погано пропечеться, то можна її попередньо бланшувати або обсмажити до напівготовності.

Цибулю очищаємо від лушпиння, обполіскуємо і нарізаємо півкільцями.

Форму для випікання заливного пирога з рибою на кефірі з картоплею (Ø 18-20 см) потрібно застелити пергаментом і змастити олією (якщо форма силіконова форма, то її змащувати не обов'язково).

Виливаємо у форму третину тіста.

Зверху розкладаємо кружальця картоплі внахлест. Картоплю потрібно посолити і поперчити.

Зверху розподіляємо цибулю, а потім консервовану рибу.

Зверху заливаємо пиріг тестом, що залишився.

Випікати пиріг потрібно в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці близько 45 хвилин до появи золотистої скоринки. Точний час випікання залежить від особливостей духовки та товщини пирога.

Готовий пиріг з рибою та картоплею наріжте на шматочки і одразу ж подавайте до столу.

Читайте також: