Продукти для приготування курячого серця з грибами в сметані:

  • Курячі серця - 525 г;
  • Печериці - 240 г
  • Цибуля ріпчаста - 150 г
  • Сметана – 80 г (3 ст. ложки з гіркою)
  • Сіль - 1/3 ч. ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 1/6 ч. ложки
  • Олія - ​​45 мл (3 ст. ложки)

Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. У сковороді або сотейнику розігріваємо олію, обсмажуємо цибулю на середньому вогні 2-3 хвилини.

Печериці промиваємо, обсушуємо, нарізаємо четвертинками.

До цибулі додаємо гриби, обсмажуємо, помішуючи, до підрум'янювання, 7-10 хвилин.

Серця ретельно промиваємо, видаляємо зайвий жир, плівки і великі судини. Серця розрізаємо навпіл, промиваємо, видаляючи згустки крові.

Серця відправляємо до інших інгредієнтів, солимо і перчимо. Готуємо, помішуючи, 10-15 хвилин на середньому вогні до випарювання вологи.

Потім додаємо сметану,

Вливаємо 400-500 мл води, перемішуємо. Гасимо під кришкою на маленькому вогні до готовності, 25-30 хвилин.

Курячі серця з грибами в сметані готові.

Таку страву можна подавати самостійно або з простим гарніром, наприклад, картопляним пюре або гречаною кашею.