Старовинний рецепт домашнього білого квасу з борошна стане сімейним надбанням і передаватиметься від матері до дочки, від батька - сина.

Детальніше про старовинний рецепт домашнього білого квасу з борошна читайте у нашому матеріалі.

Для приготування напою за старовинним рецептом домашнього білого квасу з борошна нам знадобиться:

Спосіб приготування напою за старовинним рецептом домашнього білого квасу з борошна:

Немає нічого смачнішого та освіжаючого, ніж домашній білий квас із борошна – особливо, якщо ви зробите його своїми руками, використовуючи лише натуральні продукти. І хоча процес приготування домашнього білого квасу з борошна може бути складним, насправді все набагато простіше, ніж здається.

Перш ніж почати готувати домашній білий квас із борошна, ви повинні підготувати всі необхідні продукти. Крім тих, які вказані у списку інгредієнтів, вам знадобляться ще дві столові ложки борошна та дві столові ложки цукру на кожну свіжу партію квасу. І не забудьте, що ізюм для квасу потрібно використовувати брудний, не мийте його!

Для початку, щоб приготувати закваску, візьміть миску і насипте в неї житнє борошно. Потім додайте чисту воду і перемішайте віночком або ложкою. Консистенція закваски має нагадувати сметану. Ви можете регулювати кількість води в залежності від бажаної консистенції маси - вам може знадобитися менше двох склянок.

Додайте в закваску цукор та родзинки, і добре все перемішайте. Закрийте миску рушником і поставте в тепле місце на кілька днів. Закваска почне тинятися і матиме характерний кислий запах. Процес бродіння зазвичай займає від 2 до 4 днів, і ви можете помітити, що довкола родзинок почали з'являтися бульбашки.

Коли закваска готова, перелийте її в чисту трилітрову банку і додайте пару столових ложок житнього борошна. Залийте закваску чистою холодною водою, не доливаючи до шийки, і додайте ще дві столові ложки борошна та цукру, за бажанням. Добре перемішайте вміст банки та накрийте її серветкою. Залишіть банку за кімнатної температури на два дні.

Через два дні перемішайте банки та додайте пару ложок цукру, щоб активізувати бродіння. Якщо хочете, можете додати ще трохи родзинок та шматочки сухого житнього хліба. Не забудьте щоразу підгодовувати сусло борошном та цукром, щоб квас був смачним та газованим.

Після двох днів ви отримаєте білий квас, який вже можна пити. Щоб зберегти його свіжість, перелийте квас у скляний посуд і заберіть у холодильник. З гущі у банку ви можете отримувати нові порції квасу кожні два-три дні, доливаючи та годуючи її. Ну а якщо гущі стане занадто багато, ви можете прибрати її, щоб квас визрівав швидше.

Читайте також:

Гості з'їдають по 10 штук: рецепт фаршированих крабових паличок з твердим сиром, яйцем та часником

Ніжче не буває: рецепт голубців у листі буряків. Обов'язково побалуйте свою сім'ю

Королівська закуска: рецепт ніжної ікри з печериць від Євгена Клопотенка