Якщо ви хочете порадувати домашніх ситною, але при цьому простою та нехитрою випічкою, наш рецепт заливного пирога з фаршем та грибами – це саме те, що ви шукаєте.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПриготування заливного пирога з м'ясом та грибами починаємо з приготування начинки.
Продукти для начинки для заливного пирога:
- фарш м'ясний - 250 г. Фарш можна взяти на свій смак, починаючи від курячого та закінчуючи сумішшю свинячого та яловичого;
- печериці - 100 г. Можуть також бути лісові гриби та звичайні гливи;
- цибуля ріпчаста - 100 г (1 шт. (невеликий));
- петрушка свіжа – 1/2 пучка;
- чеснок - 1 зубчик;
- часник сушений мелений - 1/2 ч. ложки;
- паприка сушена мелена - 1/2 ч. ложки;
- кумін (зіра) – 1/2 ч. ложки;
- соль - 1/4 ч. ложки;
- перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки;
- олія рослинна (для обсмажування начинки) - 45 мл.
Отже, чистимо цибулю та часник, після чого нарізаємо їх дуже тонкими півкільцями. Розігріваємо сковороду з 20 мл рослинної олії та обсмажуємо в ній цибулю з часником до золотистості, 3 хвилини.
Тим часом печериці дрібно нарізаємо, додаємо на сковороду і обсмажуємо приблизно 7 хвилин. Якщо з грибів виділилася рідина, даємо їй випаруватись. Смажені гриби викладаємо в миску.
У сковороду вливаємо масло, що залишилося і, коли воно розігріється, викладаємо фарш. Його обсмажуємо на великому вогні, помішуючи та розбиваючи грудки лопаткою, приблизно 10 хвилин, до випаровування рідини.
Всипаємо паприку, кумін, чорний перець та сухий часник. Перемішуємо. Обсмажуємо 3-5 хвилин.
Викладаємо яловичий фарш у миску з грибами. Солимо, перчимо і перемішуємо.
Петрушку дрібно рубаємо ножем.
обновляємо петрушку до фаршу з грибами та перемішуємо.
Тепер візьмемося тестом.
Продукти для тіста для заливного пирога:
- кефір - 100 мл;
- яйце (велике) – 1 шт.;
- сметана – 80 г;
- олія вершкове - 25 г;
- борошно - 100 г (2/3 склянки ємністю 250 мл);
- розпушувач – 7 г;
- часник сушений мелений - 1/2 ч. ложки;
- соль - 1/4 ч. ложки.
Вершкове масло розтоплюємо та остуджуємо. З'єднуємо в мисці яйця та сметану. Всипаємо сіль.
Вливаємо кефір та розтоплене вершкове масло. Перемішуємо.
Всеюємо борошно, всипаємо сушений часник. Перемішуємо тісто до однорідності.
Крім того, з продуктів для приготування заливного пирога з фаршем та грибами знадобляться:
- кунжут (білий та чорний) – для посипання верху;
- яйце для змащування 1 шт.
Форму для випічки (діаметром 18 см) застилаємо пергаментом і змащуємо олією. Викладаємо у форму половину тесту. Поверхню розрівнюємо лопаткою.
Поступово розподіляємо поверх тесту у формі начинку, лопаткою дуже не натискаємо.
На начинку рівномірним шаром розподіляємо залишок тесту. Змащуємо яйцем і зверху посипаємо кунжутом.
Випікаємо пиріг за 180 градусів 30-35 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою - після проколу тесту вона має залишитися сухою.
Готовий пиріг виймаємо з духовки, але залишаємо у формі на 20-30 хвилин це потрібно для того, щоб пиріг відстоявся.
Заливний пиріг з фаршем та грибами готовий.
Читайте також:
Гості з'їдають по 10 штук: рецепт фаршированих крабових паличок з твердим сиром, яйцем та часником
Ніжче не буває: рецепт голубців у листі буряків. Обов'язково побалуйте свою сім'ю
Королівська закуска: рецепт ніжної ікри з печериць від Євгена Клопотенка