Інгредієнти для приготування голубців у листі буряка:

  • фарш 300 грам (яловичина та свинина);
  • цибуля 1 штука;
  • морква 1 штука;
  • часник 2-4 зубчики;
  • рис 3-4 ст. ложок;
  • листя бурякові 1 пучок;
  • олія соняшникова 2 ст. ложки;
  • сіль 0,5 чайних ложки;
  • перець чорний на смак;
  • окропу 600 мілілітрів.

У м'ясний фарш додаємо терту моркву. Додаємо нарізану цибулю. Моркву та цибулю можна пропустити через м'ясорубку разом із м'ясом.

Рис заливаємо холодною водою, щоб лише трохи його покривала і ставимо на вогонь. Коли вода википить, вогонь вимикаємо та даємо рису постояти під кришкою хвилин 10. У результаті отримуємо саме ту консистенцію, яка потрібна для начинки у голубці.

До м'яса вощам додаємо рис, сіль і чорний перець. Все перемішуємо.

важливо!

  • Працювати з листям буряків одне задоволення: вони м'які та податливі, не вимагають особливої ​​обробки.
  • Можна хіба що занурити листя буряків у окріп для знезараження.
  • Якщо ж по центру листа є груба прожилка, її потрібно просто зрізати ножем.

На широку частину бурякового листа кладемо порцію фаршу. Загортаємо лист з фаршем.

Голубці викладаємо в сотейник або сковороду і заливаємо окропом так, щоб вода повністю покрила голубці. Готуємо на малому вогні, близько 30-35 хвилин.

Після вимкнення додаємо часник і залишаємо голубці на 5-7 хвилин під кришкою.

Голубці з бурякового листя подаємо гарячими, зі сметаною, часником та свіжою зеленню.

Читайте також:

Яке ж це щастя: рецепт заливного пирога на кефірі з рибою та картоплею

Розмітають за пару хвилин: рецепт листкового рулету з шинкою та сиром. Обов'язково спробуйте

Швидко, ніжно та соковито: рецепт сала в запашному маринаді. Неможливо відірватися