Інгредієнти для приготування голубців у листі буряка:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- фарш 300 грам (яловичина та свинина);
- цибуля 1 штука;
- морква 1 штука;
- часник 2-4 зубчики;
- рис 3-4 ст. ложок;
- листя бурякові 1 пучок;
- олія соняшникова 2 ст. ложки;
- сіль 0,5 чайних ложки;
- перець чорний на смак;
- окропу 600 мілілітрів.
У м'ясний фарш додаємо терту моркву. Додаємо нарізану цибулю. Моркву та цибулю можна пропустити через м'ясорубку разом із м'ясом.
Рис заливаємо холодною водою, щоб лише трохи його покривала і ставимо на вогонь. Коли вода википить, вогонь вимикаємо та даємо рису постояти під кришкою хвилин 10. У результаті отримуємо саме ту консистенцію, яка потрібна для начинки у голубці.
До м'яса вощам додаємо рис, сіль і чорний перець. Все перемішуємо.
важливо!
- Працювати з листям буряків одне задоволення: вони м'які та податливі, не вимагають особливої обробки.
- Можна хіба що занурити листя буряків у окріп для знезараження.
- Якщо ж по центру листа є груба прожилка, її потрібно просто зрізати ножем.
На широку частину бурякового листа кладемо порцію фаршу. Загортаємо лист з фаршем.
Голубці викладаємо в сотейник або сковороду і заливаємо окропом так, щоб вода повністю покрила голубці. Готуємо на малому вогні, близько 30-35 хвилин.
Після вимкнення додаємо часник і залишаємо голубці на 5-7 хвилин під кришкою.
Голубці з бурякового листя подаємо гарячими, зі сметаною, часником та свіжою зеленню.
Читайте також:
Яке ж це щастя: рецепт заливного пирога на кефірі з рибою та картоплею
Розмітають за пару хвилин: рецепт листкового рулету з шинкою та сиром. Обов'язково спробуйте
Швидко, ніжно та соковито: рецепт сала в запашному маринаді. Неможливо відірватися