Особливість запропонованого рецепту в тому, що кожна крабова паличка, згорнута в рулетик з начинкою, розрізається навпіл і оформляється розфарбованим жовтком. В результаті таку закуску дуже зручно їсти і вона просто тане у роті. Незважаючи на простоту інгредієнтів, фаршировані крабові палички незмінно популярні на святковому столі і з'їдаються всіма з величезним задоволенням.

Докладніше про те, як приготувати фаршировані крабові палички, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування фаршованих крабових паличок нам знадобляться такі продукти:

  • крабові палички 200 г;
  • яйця 3-4 штуки;
  • твердий сир 70-100 г;
  • часник 1-3 зубчики;
  • майонез;
  • зелень кропу;
  • сіль та перець за смаком.

Для того, щоб приготувати начинку для фаршированих крабових паличок, потрібно яйця відварити, часник очистити і дрібно порубати або пропустити через часнику, а сир натерти на дрібній тертці.

Варені яйця очищаємо від шкаралупи, далі білки акуратно відокремлюємо від жовтків і подрібнюємо у різні миски на тертці (білки потрібно натерти на великій тертці, а жовтки на дрібній).

Кріп мий, сушимо і дрібно рубаємо.

З'єднуємо яєчні білки, сир, часник, кріп, заправляємо її майонезом, солимо і перчимо на смак і добре перемішуємо.

Кожну крабову паличку акуратно потрібно розгорнути, намагаючись не порвати, і рівномірно змастити її приблизно 1 столовою ложкою білково-сирної маси, залишивши червоний кінчик палички без начинки (щоб зручніше було згортати і фарширована паличка виглядала акуратніше).

важливо!

  • Крабові палички, за потреби, розморозити.
  • Якщо крабові палички погано розвертаються та рвуться, можна опустити кожну паличку в гарячу воду на кілька секунд або потримати над парою, тоді їх можна буде легко та акуратно розгорнути.

Далі кожну крабову паличку з торцевих сторін потрібно змастити майонезом і вмочити в тертий жовток, щоб вийшла гарна галявина.

Викласти на блюдо, посипати зверху жовтком та прикрасити зеленню кропу.

Для того щоб зверху жовток добре прилип до поверхні паличок, злегка змастіть поверхню паличок майонезом.

Страву з крабовими паличками затягуємо харчовою плівкою та охолоджуємо в холодильнику 2 години або протягом ночі.

Читайте також:

Захочеться з'їсти кілька порцій: рецепт закуски, яка називається "Чоловіча". Це смакота

Королівська страва: рецепт курячих котлет з сиром та грибами. Ви в них закохаєтесь

Райська насолода: рецепт ікри з баклажанів, яблук та буряків. Такого ви ще не куштували