Грибна ікра з печериць – чудова закуска або гарнір до святкового або повсякденного столу. Також дуже часто її використовують як начинку для прісної або здобної випічки або роблять з цією смакотою чудові омлети. Приготувати її дуже легко, з рецептом впорається навіть новачок-кулінар, тому без страху та сумніву, якщо є бажання та всі потрібні продукти, давайте приступати!

Детальніше про рецепт ніжної ікри з печериць читайте у нашому матеріалі.

Для приготування ніжної ікри з печериць за рецептом шеф-кухаря Євгена Клопотенка нам знадобиться:

Рецепт приготування ніжної ікри з печериць від Євгена Клопотенка:

Отже, купуємо 500 г грибів. Вони мають бути світлими, гладкими, без чорних плям та крапок. Гриби чистимо від ґрунту щіточкою і нарізаємо великими шматочками.

важливо!
  • Вибирайте печериці цілі та ззовні чисті. Вони мають бути з міцними пружними капелюшками. Чистити гриби не потрібно. Також не мийте їх у воді, тому як печериці швидко вбирають вологу і страва вийде з надлишком води.
Далі розігріваємо сковороду, додаємо 30 г вершкового масла|мастила| і викладаємо печериці в один шар. Якщо всі гриби відразу не поміщаються в посуд, то смажити їх потрібно кількома порціями.
важливо!
  • Коли смажите печериці, то не переповнюйте сковороду. Якщо вони будуть лежати щільно або в два шари, то вони, швидше, будуть вареними, а не смаженими.
Подрібніть ножем 2 зубчики часнику і покладіть на сковороду в печериці. Додайте сіль, перець за смаком, 2-3 щіпки меленого коріандру. Обсмажуйте всі разом, доки гриби не зарум'яняться. Влийте на сковороду 30 мл коньяку і продовжуйте смажити, поки випаровуються спирти. Це триватиме кілька хвилин. Зніміть з вогню і дайте охолонути.
Печериці покладіть у чашу блендера і подрібніть до однорідного стану. Охолодіть протягом години у холодильнику.
Зберігайте ікру в холодному місці не більше двох діб.
Щоб зробити подачу ікри з печериць ефектною, можна посипати ікру подрібненою зеленню.