Хто б міг подумати, що з буряка можна приготувати ікру? Можна! Головне додати до нього баклажани та яблука.

Докладніше про те, як приготувати ікру з баклажанів, яблук та буряків, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування ікри з баклажанів, яблук та буряків нам знадобиться:

  • Буряк - 500 г
  • Баклажани - 500 г
  • Яблука - 500 г
  • Цукор - 70 г
  • Сіль – 20 г
  • Олія - ​​180 мл
  • Оцет яблучний 6% – 1 ст. ложка

Спосіб приготування ікри з баклажанів, яблук та буряків:

Для початку необхідно ретельно стерилізувати банки і кришки, використовуючи спеціальний спосіб стерилізації в каструлі на плиті. Ось покрокова інструкція:

1. Банки та кришки ретельно миємо у гарячій воді з невеликою кількістю соди.

2. Наповнюємо каструлю на третину водою та викладаємо туди кришки.

3. Ставимо баночки прямо в каструлю на кришки, дном нагору.

4. Включаємо під каструлею середнє нагрівання, доводимо воду до кипіння. Стерилізуємо банки з кришками приблизно 10 хвилин до появи усередині банок великих крапель води.

5. Стерилізовані банки обережно витягаємо з окропу і викладаємо на чистий рушник шийкою вниз. Кришки також викладаємо на рушник.

Тепер, коли банки та кришки готові, можна розпочинати приготування ікри з баклажанів, яблук та буряків. Ось покрокова інструкція:

1. Очищаємо буряки і натираємо їх на великій тертці.

2. Очищаємо баклажани від шкірки та нарізаємо їх невеликими кубиками зі стороною приблизно 1 см.

3. Очищаємо яблука від шкірки та насіннєвих коробочок і нарізаємо такими ж дрібними кубиками, як і буряки.

4. Змішуємо нарізані баклажани, буряки та яблука в глибокій мисці, додаємо цукор і сіль, ретельно перемішуємо.

5. Гасимо овочі в каструлі на мінімальному вогні у власному соку приблизно 1 годину, періодично помішуючи.

6. Додаємо олію, перемішуємо і тушкуємо ще приблизно 10 хвилин.

7. Вливаємо оцет, перемішуємо і готуємо приблизно 1-2 хвилини.

8. Гарячу ікру розкладаємо простерилізованими банками і щільно закручуємо кришками.

9. Акуратно перевертаємо банки з ікрою вгору дном і перевіряємо герметичність.

10. Обгортаємо банки теплою ковдрою або пледом і залишаємо до повного остигання.

Таким чином, виходить смачна і корисна ікра з баклажанів, яблук та буряків, які можна використовувати для приготування різних страв і подавати як додаток до каш, макаронів або картоплі. А щоб довше зберегти заготівлю, потрібно її зберігати у темному та сухому місці – у коморі чи погребі.

Читайте також:

Ідеально під чарочку: рецепт швидкої польської закуски з яйцем та хріном

Захочеться з'їсти кілька порцій: рецепт закуски, яка називається "Чоловіча". Це смакота

Ідеально до келиха пива: рецепт швидких картопляних паличок із сиром