Єврейська кухня – це щось дивовижне у своєму роді. Готувати її одне задоволення, а є інше. І для готування мало знати рецепт і мати в наявності необхідні продукти, необхідно мати секрети приготування, які зберігають цілими поколіннями й передаються від бабусі внучці.

Про те, як правильно приготувати єврейські голубці за старовинним рецептом, читайте в нашому матеріалі.

Для приготування єврейських голубців нам знадобиться:

Капуста білокачанна – 1,5 кг (1 шт.)
Фарш яловичий – 1 кг
Рис довгозернистий – 75 г
Помідори консервовані у власному соку (рубані) – 800 г
Лимон (для соку та подачі) – 0,5 шт.
Цибуля ріпчаста – 500 г
Часник – 30 г
Яйця – 2 шт.
Цукор – 50 г
Кориця мелена – 1 щіпка
Перець чорний мелений – за смаком
Сіль за смаком

Спосіб приготування єврейських голубців:

Для приготування голубців по-єврейськи, виріжте качан з качана капусти і наріжте її дрібними кубиками. У каструлі проваріть воду. Рис ретельно промийте та залийте в сотейнику водою приблизно 300-400 мл. Відварюйте рис протягом 15 хвилин, потім відкиньте на друшляк. Очистіть та наріжте половину цибулі дрібними кубиками. Очистіть і дрібно нарубайте часник.

Змішайте фарш, цибулю, часник, рис, сіль та перець за смаком і ретельно вимішайте. В окремій мисці розбийте яйця та додайте три столові ложки води. Додайте яйця до фаршу і знову добре вимішайте.

Занурте капусту в киплячу воду і бланшуйте її протягом 15 хвилин, періодично її перевертаючи. Зніміть листя капусти поступово, як тільки вони стануть еластичними. Зріжте ущільнення із листя капусти.

Сформуйте котлети з фаршу розміром із невеликий лимон. На кожен аркуш капусти помістіть котлету та запечатайте голубці в принципі конверта. Очистіть цибулю, що залишилася, і наріжте її кільцями.

Всі помідори із соком видавіть у велику миску, додайте лимонний сік, цукор, корицю, сіль та перець за смаком і ретельно перемішайте.

Укладіть голубці в глибокий казанок щільними рядами, між ними додайте кільця цибулі. Залийте голубці томатною сумішшю і накрийте кришкою казанок. Відправте в розігріту до 150 градусів духовку на дві години.

Зніміть кришку, полийте голубці соком із казанка та запікайте ще пів години без кришки. Голубці по-єврейськи готові, подавайте та насолоджуйтесь!

Читайте також:

Яка ж це смакота: рецепт закусочних млинців з крабовими паличками та сиром

Справжня спокуса: рецепт швидкої закуски на крекерах з крабових паличок, яєць та плавленого сиру

Її величність ніжність: рецепт соковитої буженини в розсолі. Такого ви ще не куштували