Єврейська кухня – це щось дивовижне у своєму роді. Готувати її одне задоволення, а є інше. І для готування мало знати рецепт і мати в наявності необхідні продукти, необхідно мати секрети приготування, які зберігають цілими поколіннями й передаються від бабусі внучці.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПро те, як правильно приготувати єврейські голубці за старовинним рецептом, читайте в нашому матеріалі.
Для приготування єврейських голубців нам знадобиться:
Капуста білокачанна – 1,5 кг (1 шт.) | ||
Фарш яловичий – 1 кг | ||
Рис довгозернистий – 75 г | ||
Помідори консервовані у власному соку (рубані) – 800 г | ||
Лимон (для соку та подачі) – 0,5 шт. | ||
Цибуля ріпчаста – 500 г | ||
Часник – 30 г | ||
Яйця – 2 шт. | ||
Цукор – 50 г | ||
Кориця мелена – 1 щіпка | ||
Перець чорний мелений – за смаком | ||
Сіль за смаком |
Спосіб приготування єврейських голубців:
Для приготування голубців по-єврейськи, виріжте качан з качана капусти і наріжте її дрібними кубиками. У каструлі проваріть воду. Рис ретельно промийте та залийте в сотейнику водою приблизно 300-400 мл. Відварюйте рис протягом 15 хвилин, потім відкиньте на друшляк. Очистіть та наріжте половину цибулі дрібними кубиками. Очистіть і дрібно нарубайте часник.
Змішайте фарш, цибулю, часник, рис, сіль та перець за смаком і ретельно вимішайте. В окремій мисці розбийте яйця та додайте три столові ложки води. Додайте яйця до фаршу і знову добре вимішайте.
Занурте капусту в киплячу воду і бланшуйте її протягом 15 хвилин, періодично її перевертаючи. Зніміть листя капусти поступово, як тільки вони стануть еластичними. Зріжте ущільнення із листя капусти.
Сформуйте котлети з фаршу розміром із невеликий лимон. На кожен аркуш капусти помістіть котлету та запечатайте голубці в принципі конверта. Очистіть цибулю, що залишилася, і наріжте її кільцями.
Всі помідори із соком видавіть у велику миску, додайте лимонний сік, цукор, корицю, сіль та перець за смаком і ретельно перемішайте.
Укладіть голубці в глибокий казанок щільними рядами, між ними додайте кільця цибулі. Залийте голубці томатною сумішшю і накрийте кришкою казанок. Відправте в розігріту до 150 градусів духовку на дві години.
Зніміть кришку, полийте голубці соком із казанка та запікайте ще пів години без кришки. Голубці по-єврейськи готові, подавайте та насолоджуйтесь!
Читайте також:
Яка ж це смакота: рецепт закусочних млинців з крабовими паличками та сиром
Справжня спокуса: рецепт швидкої закуски на крекерах з крабових паличок, яєць та плавленого сиру
Її величність ніжність: рецепт соковитої буженини в розсолі. Такого ви ще не куштували