Тушкована білокачанна капуста — часта гостя у повсякденному меню кожної української родини. Вважається, що найсмачніша капуста виходить, коли в процесі гасіння вона просочується м'ясними соками та ароматами. Найкращий вибір м'ясної частини для цієї страви - це свинячі реберця, м'ясисті, з жировими прошарками. Однак гастрономічні фанати обов'язково оцінять варіант тушкованої капусти з салом.

Продукти (на 6 порцій):

  • капуста білокачанна – 1,4 кг;
  • сало - 200 г;
  • томатний сік – 180 мл;
  • паприка солодка мелена – 1 ч. ложка;
  • сіль - 0,5 ч. ложки (за смаком);
  • перець чорний мелений - щіпка (за смаком)

Сало для цієї страви підійде будь-яке - солоне або свіже, з м'ясними прошарками або без - кожен може вибрати той варіант, який найбільше любить.

Отже, з качана капусти знімаємо верхнє листя, якщо вони зіпсовані і розрізаємо капусту навпіл, вирізаючи качан. Нарізаємо капусту тонкими стрічками за допомогою звичайного ножа або використовуємо спеціальну тертку для шатківниці.

Сало нарізаємо шматочками середнього розміру. Його викладаємо у глибоку сковороду.

Сало потрібно обсмажити на сильному вогні, поки більша частина жиру не витопиться, а шматочки сала не почнуть перетворюватися на шкварки. На це піде хвилин 5-7.

У сковороду перекладаємо нашатковану капусту. Продовжуємо обсмажувати капусту із салом на середньому вогні, періодично перемішуючи, до м'якості капусти, близько 15 хвилин.

Далі капусту потрібно поперчити, додати мелену паприку та сіль (враховуйте, що томатний сік також містить сіль).

Додаємо в сковороду томатний сік та перемішуємо.

Накриваємо сковороду кришкою і гасимо капусту до готовності, ще близько 15-20 хвилин. Під час гасіння капусту 2-3 рази потрібно перемішати.

Читайте також:

Сім'я буде у захваті: рецепт приготування подвійних пельменів. Такого ви не куштували

Закуска, від якої неможливо відмовитись: рецепт маринованих курячих яєць. Є секрет

Ресторанна подача: рецепт курячих гомілок, запечених з картоплею у лаваші