Тушкована білокачанна капуста — часта гостя у повсякденному меню кожної української родини. Вважається, що найсмачніша капуста виходить, коли в процесі гасіння вона просочується м'ясними соками та ароматами. Найкращий вибір м'ясної частини для цієї страви - це свинячі реберця, м'ясисті, з жировими прошарками. Однак гастрономічні фанати обов'язково оцінять варіант тушкованої капусти з салом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти (на 6 порцій):
- капуста білокачанна – 1,4 кг;
- сало - 200 г;
- томатний сік – 180 мл;
- паприка солодка мелена – 1 ч. ложка;
- сіль - 0,5 ч. ложки (за смаком);
- перець чорний мелений - щіпка (за смаком)
Сало для цієї страви підійде будь-яке - солоне або свіже, з м'ясними прошарками або без - кожен може вибрати той варіант, який найбільше любить.
Отже, з качана капусти знімаємо верхнє листя, якщо вони зіпсовані і розрізаємо капусту навпіл, вирізаючи качан. Нарізаємо капусту тонкими стрічками за допомогою звичайного ножа або використовуємо спеціальну тертку для шатківниці.
Сало нарізаємо шматочками середнього розміру. Його викладаємо у глибоку сковороду.
Сало потрібно обсмажити на сильному вогні, поки більша частина жиру не витопиться, а шматочки сала не почнуть перетворюватися на шкварки. На це піде хвилин 5-7.
Далі капусту потрібно поперчити, додати мелену паприку та сіль (враховуйте, що томатний сік також містить сіль).
Додаємо в сковороду томатний сік та перемішуємо.
Накриваємо сковороду кришкою і гасимо капусту до готовності, ще близько 15-20 хвилин. Під час гасіння капусту 2-3 рази потрібно перемішати.
Читайте також:
Сім'я буде у захваті: рецепт приготування подвійних пельменів. Такого ви не куштували
Закуска, від якої неможливо відмовитись: рецепт маринованих курячих яєць. Є секрет
Ресторанна подача: рецепт курячих гомілок, запечених з картоплею у лаваші