Цибулевий суп із сиром та грінками - це вишукане блюдо, яке заведено замовляти в ресторанах, а не готувати вдома. Однак навіть удома можна приготувати відмінний варіант класичного цибульного супу з сиром та грінками.

Докладніше про те, як приготувати цибульний суп із сиром та грінками читайте в нашому матеріалі.

Для приготування цибульного супу з сиром та грінками нам знадобиться:

Цибуля ріпчаста - 1 кг
Олія вершкове - 50 г
Мука - 1 ст. ложка
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
*
Для бульйону:
Яловичина - 500 г
Цибуля ріпчаста - 150 г
Морква – 150 г
Перець чорний горошком – 5–6 шт.
Сіль за смаком
*
Для грінок:
Багет – 1 шт.
Олія вершкове (для обсмажування) - 30 г
Сир твердий – 50 г (на 1 порцію супу)

Спосіб приготування цибульного супу з сиром та грінками:

Перш ніж приступити до приготування супу з грінками, необхідно підготувати всі необхідні інгредієнти. Цибулю та моркву ретельно очистіть від шкірки. Яловичину помістіть у каструлю, залийте 1 літром води та доведіть до кипіння. Зніміть піну із суміші та варіть близько 1 години.

Крупно наріжте моркву та цибулю. Після години варіння яловичини додайте в каструлю моркву, цибулю та перець горошком. Посолити. Варіть бульйон ще близько 30 хвилин. Готовий бульйон процідіть, а яловичину, що залишилася, можна використовувати для приготування салату.

Для приготування супу відміряйте 500 мл свіжого бульйону. Наріжте цибулю півкільцями та на сковороді або в глибокій каструлі розплавте вершкове масло. Обсмажте цибулю на сковороді до легкої золотистої скоринки. Додайте борошно і добре перемішайте. Наливайте 250 мл бульйону. Закрийте кришкою і тушкуйте соус 20-30 хвилин|мінути|, періодично помішуючи. Потім додайте бульйон, що залишився, посоліть і поперчіть за смаком. Гасіть соус ще близько 20 хвилин.

Тепер приступимо до приготування грінок. Наріжте багет на скибочки. Кількість грінок визначте на основі розмірів бульйонниці, щоб вони покрили всю поверхню супу. На сковороді розплавте вершкове масло|мастило| і обсмажте скибочки багета з двох сторін до золотистого кольору. Натріть сир на великій тертці й готуйте бульйонки для використання в духовці.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Розлийте суп у бульйонниці. Зверху розподіліть грінки, а потім посипте тертим сиром. Помістіть бульйонниці в розігріту духовку і готуйте близько 15-20 хвилин, поки сир не розплавиться і не набуде золотистого кольору.

Ваш теплий та ароматний цибульний суп з грінками готовий! Насолоджуйтеся смаком та ароматом цієї страви!

Читайте також:

Закуска, від якої неможливо відмовитись: рецепт маринованих курячих яєць. Є секрет

Ви будете в захваті: рецепт весняного салату з кульбаб, кукурудзи та овочів

Захочеться з'їсти відразу три штуки: рецепт соковитих свинячих відбивних із бананом та яблуком. Запікається в духовці