Всі господині знають, що листкове тісто - смачна і дуже проста в роботі основа для святкових закусок.
Продукти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- 500 г прісного листкового тіста;
- 50 г борошна для підпилу;
- 300 г бекону;
- 300 г сиру Тенеро Мілк;
- 1 яйце;
- 2 ст.л. молока;
- сіль та перець до смаку
Важливо!
- Розморожувати листкове тісто треба в холодильнику (до 10 годин), і тільки якщо немає часу - при кімнатній температурі (до 3 годин). Але тоді на нього треба обережно натискати кожні 15-20 хвилин. Краще розморожувати в пакованні, щоб тісто не висохло.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Розморожене тісто трішки розкачайте та наріжте шість однакових смужок.
Викладіть на кожну смужку слайси бекону та сиру, на це піде приблизно по 300 г і того, і того. Скрутіть рулетиком, злегка опускаючи шар тіста вниз із кожним обертом, щоб троянди були об'ємними. Гарно скріпіть тісто, щоб воно не розкрутилося при випіканні.
Застеліть деко пергаментом і викладіть на нього сформовані «троянди». За допомогою силіконового пензлика змастіть верхівки сумішшю одного жовтка та 2 ст.л. молока.
Випікайте в розігрітій духовці 30 хвилин. Подавайте трояндочки гарячими чи використовуйте як декор уже охолодженими.