Червону квасолю замочіть у холодній воді годинника на 8. Краще це зробити з вечора і залишити до ранку.

Квасолю відваріть в окремій каструлі до готовності.

М'ясо промийте і обсушіть серветками. Наріжте кубиками свинину невеликого розміру. У сковороді з високими краями розігрійте олію без запаху. Відправте м'ясо до сковорідки.

Коротко обсмажте свинину, постійно помішуючи. Далі влийте невелику кількість води (40-50 мл) і тушкуйте під кришкою на слабкому полум'ї приблизно 30-40 хвилин. В кінці гасіння відкрийте кришку і, якщо залишилася рідина, випаруйте її, зробивши нагрівання плити максимальним.

Цибулю та моркву очистіть. Болгарський перець розріжте на дві половинки та видаліть серцевину. Я для яскравості готової страви використала половинку жовтого перцю та половинку червоного. Овочі промийте, обсушіть і наріжте невеликими кубиками.

Відправте цибулю, моркву та перець у сковороду до свинини.

Злегка обсмажте помішуючи.

Помідори промийте і наріжте великими кубиками. За бажанням зніміть із томатів попередньо шкірку, я зазвичай цього не роблю. Надішліть помідори в сковорідку. На даному етапі можна використовувати невелику кількість томатної пасти або домашньої аджики. Все посоліть до смаку, приправте улюбленими спеціями і тушкуйте на середньому вогні під кришкою близько 5-10 хвилин.

Далі йде черга квасолі. Додайте її до всіх компонентів у сковороді. Якщо ви використовуєте часник, то додайте його теж наперед подрібнюючи. Знову все перемішайте і гасіть 15-20 хвилин на слабкому вогні під кришкою.

Готову страву посипте подрібненою зеленню такою, як, петрушка, кріп або молода цибуля.

Читайте також:

Просто божественно: рецепт намазки для бутербродів із насіння, гірчиці та зелені

Його навіть не потрібно випікати: рецепт швидкого бананового пирога від Євгена Клопотенка

Ідеально під чарочку: рецепт апетитних бутербродів з плавленим сирком, ківі та часником