Варені яйця у гірчичному соусі (Senfeier) – важлива частина класичної кухні Німеччини. Ця страва добре поєднується з відвареною картоплею, пюре або рисом — і це чудовий вибір для вегетаріанців.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
- цибуля 1 штука;
- вершкове масло|мастило| 2 ст. ложки;
- борошно пшеничне 3 ст. ложки;
- овочевий бульйон 200-250 мл;
- вершки 200-250 мл;
- дижонська гірчиця 1½ ст. ложки;
- сіль за смаком;
- варені яйця 5-6 штук;
- зелень за смаком
Цибулю потрібно нарізати дрібними шматочками.
У сковороді розігріваємо олію на середньому вогні і на ній цибулю потрібно злегка підрум'янити.
Посипаємо борошном і перемішуємо.
Далі потрібно повільно влити теплий бульйон із вершками, продовжуючи помішувати. Додайте|добавляйте| гірчицю з сіллю|соль| і ще раз розмішайте.
Після закипання викладаємо в соус яйця, що розрізають на половинки. Готувати потрібно 1-2 хвилини.
За традицією яйця в гірчичному соусі завжди подають з відвареною картоплею без додавання олії.