Качине м’ясо смачне, ароматне та поживне, воно жирніше за м’ясо курки та індички і має темніший колір. От тільки для недосвідчених кулінарів воно може стати підступним продуктом, адже досить часто качина грудка виходить надзвичайно жорсткою. Разом з тим, вона надзвичайно гарно поєднується із кисло-солодкими соусами, як-от апельсиновим, сливовим, вишневим, малиновим, а також із желе з порічок. Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко винайшов рецепт приготування качиної грудки у пікантному соусі з кагору.
Секрети приготування ніжного філе качки:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- Перед тим як помістити грудку в духовку, її краще злегка обсмажити, щоб жир витопити і просяк її.
- Якщо качка готується зі шкірою, її потрібно надрізати, щоб м’ясо не стягувалося.
- Якщо готується без шкіри, її знімають до теплової обробки.
- При обсмажуванні краще не використовувати масло або брати його по мінімуму.
Для качиних грудок:
Для соусу:
Духовку для запікання качиних грудок необхідно розігріти до 200 градусів.
Далі слід промити грудку під проточною водою і обсушити рушником з паперу.
На сухій розігрітій пательні підсмажуємо їх до золотавої скоринки з усіх сторін.
Перекладаємо підсмажені качині грудинки в деко для запікання, додаємо 3 гілочки чебрецю, сіль та перець. Готуємо їх в розігрітій духовці протягом 20 хвилин.
Для приготування соусу необхідно роздавити 5 зубчиків часнику та нарізати 2 см імбиру тонкими слайсами. В сотейник кладемо 200 г вишні без кісток, додаємо 5 гілочок чебрецю, 150 мл кагору, часник, слайси кореню імбиру, зірочку бодяну, сіль та перець. Готуйте все це на середньому вогні приблизно 10 хвилин, періодично помішуючи.
Далі дістаємо з соусу гілочки чебрецю, зірочку бодяну та імбир. Соус необхідно перебити блендером до однорідного стану.
Налийте соус у форму з грудинками або поливайте ним м’ясо порційно. Подавайте страву потрібно гарячою.
Читайте також: