Запіканка з риби чудово підходить для сімейного обіду чи вечері. У ній є все необхідне для того, щоб ніхто не встав із-за столу голодним чи незадоволеним. Крім того, риба – дуже корисний продукт, вживати який рекомендується не рідше двох разів на тиждень.

Продукти (на 5 порцій):

  • філе мінтаю - 800 г;
  • цибуля ріпчаста - 250 г (2 шт.);
  • сало - 100 г;
  • сир твердий – 100 г;
  • томатна паста – 3 ст. ложки;
  • гірчиця (приправа) - 1 ч. л.;
  • сік лимона – 1 ч. ложка;
  • олія рослинна - 2 ст. ложки;
  • сухарі панірувальні - 1 ст. ложка;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • зелень (для прикраси) – 2-3 гілочки.

Важливо! Для рибної запіканки використовується завжди філе риби без шкіри та кісток. Найчастіше готують у такий спосіб тріску, скумбрію, мінтай, форель або лосося.

Душівку для рибної запіканки потрібно попередньо розігріти до 180-200 градусів. До речі, рибну запіканку можна готувати і в мультиварці, тоді використовується режим "Випічка" або "Запіканка", а час приготування збільшується до 45-50 хв.

Філе мінтаю нарізаємо невеликими шматочками, а сало - тонкими скибочками.

Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками.

Сир потрібно натерти на середній тертці.

Для соусу з'єднуємо томатну пасту, гірчицю, лимонний сік, сіль, перець та перемішуємо.

Форму для запікання діаметром приблизно 20 см потрібно рясно промазати олією.

Викладаємо на дно форми шматочки мінтаю в один шар і зверху змащуємо рибу соусом.

На рибу із соусом викладаємо шар цибулі, потім знову шар риби.

Змащуємо рибу соусом і посипаємо цибулею. Продовжуємо чергувати шари риби з соусом та цибулі.

Верхній шар риби потрібно покрити скибочками сала.

Тертий сир змішуємо з панірувальними сухарями і посипаємо вміст форми.

Далі накриваємо форму фольгою та відправляємо у розігріту духовку.

Запікаємо мінтаю з цибулею та салом при 180-200 градусах протягом 30-40 хвилин.

Готову рибну запіканку одразу розкладаємо по тарілках, бажано за допомогою кулінарної лопатки, щоб захопити усі шари.

Прикрашаємо печеню з риби свіжою зеленню і подаємо до столу.

До речі, хоч частування і подають гарячим, але воно залишається смачним і після остигання.

Читайте також:

Більше не доведеться замовляти: рецепт тонкої піци із лаваша. Гості будуть у захваті

Продаються на будь-якому ринку: названо продукти, які відновлюють печінку.

Магазинний більше не купуйте: рецепт домашнього сиру з кефіру. Діти будуть у захваті