Інгредієнти для тіста:

Насамперед треба приготувати опару. Для цього змішуємо дріжджі, теплу воду, цукор та4 ст. л. борошна та акуратно перемішуємо опару до однорідного стану.

Накриваємо миску рушником та залишаємо в теплому місці без протягів на 25-30 хвилин, аби опара підійшла.

Важливо:

  • для приготування опари потрібно обов’язково використати саме теплу воду – температура приблизно 35 градусів, адже якщо додати до дріжджів гарячу воду, то вони не спрацюють і тісто не підніметься;
  • дріжджі краще добре подрібнити, аби вони працювали швидше та якісніше;
  • обов’язково зважайте на строк придатності, свіжі дріжджі будуть краще піднімати тісто.

Борошно, що залишилося, необхідно просіяти у велику миску. Додаємо 2 ст. л. темного какао і цукор, який залишився та перемішуємо сухі інгредієнти лопаткою.

Вбийте до сухих інгредієнтів 3 яйця, додайте 100 г розм’якшеного вершкового масла та опару, що підійшла. Перемішайте тісто до однорідного стану. Якщо вам здається, що воно занадто рідке, додайте ще трохи борошна.

Накрийте чашу чи миску із тістом рушником та залиште підходити у теплому місці ще на 1 годину.

Через годину змастіть руки соняшниковою олією та обімніть тісто. Додайте 100 г цукатів та злегка перемішайте, аби вони рівномірно розподілилися у тісті.

Форму для паски щедро змастіть розм’якшеним вершковим маслом, аби тісто не прилипало та готову паску можна було легко вийняти.


Викладіть тісто для шоколадної паски у змащену маслом форму, воно має займати на більше однієї третини форми.


Накрийте форму рушником і ще раз залиште для підйому у теплому місці на 35-40 хвилин. Тим часом увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів. Коли тісто підійде, поставте форму в розігріту духовку та випікайте паску від 25 до 40 хвилин, в залежності від розміру форми. Якщо скоринка занадто підрум’яниться, накрийте паску фольгою зверху, аби не підгоряла.

Паску, що охолола, дістаньте з форми та покрийте зверху блискучою шоколадною глазур’ю.

Читайте також:

Так робили за старих часів: забутий рецепт найніжнішого великодні творожно-морквяної паски

Готуємось до перемоги: у Львові створили Тризуб із тисячі великодніх пасок. Відео

Розкрито секрет "олександрійського тіста" для Паски. Рецепт

Неїстівне місиво: Оля Полякова розлютила мережу своїм паском. Не показуйте бабусям