Інгредієнти:

  • 1 порція тіста для картопляних кльоцків (з травами чи без);
  • 500 грамів квашеної капусти;
  • 1 цибулина, порізати пів кружечками;
  • 200 грамів бекону, порізати кубиками;
  • 100 мл води;
  • 4 ст.л. смальцю чи олії;
  • 100 грамів напівтвердого сиру, натерти на тертці з великими дірочками;
  • ½ пучка кропу, посікти;
  • сіль до смаку.

Важливо!

  • В ідеалі, для цієї страви, квашена капуста повинна бути вже добре кислою -тобто вона має дозріти. Від якості квашеної капусти дуже сильно залежить смак страви.

У великій сковорідці розігріваємо 2 ст.л. смальцю та на ньому підрум’янюємо з усіх боків бекон.

Додаємо цибулю, солимо до смаку й тушкуємо, помішуючи, доки цибуля зм’якне.

Далі додаємо квашену капусту, вливаємо воду, зменшуємо вогонь до мінімуму й тушкуємо, час від часу помішуючи, доки капуста зм’якне й зменшиться в об’ємі.

Тим часом, з тіста для кльоцків необхідно сформувати невеликі довгуваті валики та відварити їх у великій кількості підсоленої води.

Кльоцки відціджуємо й підрум’янюємо у великій сковорідці, попередньо розігрівши у ній 2 ст.л. смальцю. Зняти з вогню.

Духовку розігріти до 180 ᵒС.

Перекладаємо кльоцки до капусти, розміщуючи їх поміж неї й рівномірно посипаємо зверху сиром.

Ставимо страву до розігрітої духовки й запікаємо 12-15 хвилин, доки сир почне рум’янитись.

Дістаємо сковорідку з капустою та кльоцками з духовки й посипаємо кропом.

Читайте також:

Навіщо ви дражнитеся? Рецепт салату з печінкових млинців з маринованою цибулею.

Несіть другу порцію! Рецепт гуцульських макаронів у молочному соусі з бринзою та помідорами. Робиться у сковороді

Ставили шматочок дерева: старовинний український секрет приготування пишної паски

За розголошення цього рецепту раніше страчували: готуємо рулет із рибного фаршу з яєчною начинкою