Коли з'являються перші кабачки, хочеться чогось простого, соковитого та домашнього. Саме з цієї запіканки я починаю кабачковий сезон щороку.

Страва виходить яскрава, ситна і дуже смачна — хочеться готувати знову і знову.

Кабачкова запіканка, кадр з відео
Кабачкова запіканка, кадр з відео

Що знадобиться:

  • кабачки - 750 грамів
  • сіль - третина чайної ложки
  • курячі стегна - 600 грамів
  • сало - 100-150 грамів
  • зелена цибуля - один пучок
  • болгарський перець (краще червоний) - 1 штука
  • кріп - невеликий пучок
  • яйця - 2 штуки
  • сметана - 2 столові ложки
  • чорний мелений перець - за смаком
  • сушений часник - за смаком
  • твердий сир - скільки не шкода, на око
  • трохи олії - для форми

Як готувати:

  1. Кабачки натираємо на великій тертці, солимо і залишаємо на 10 хвилин, щоб пустили сік.

  2. За цей час пропускаємо через м'ясорубку курячі стегна та сало. Виходить соковитий домашній фарш.

  3. Дрібно нарізаємо зелену цибулю, солодкий перець та кріп.

  4. Віджимаємо кабачки від зайвої рідини та додаємо до фаршу. Туди ж – нарізані овочі та зелень.

  5. Вбиваємо два яйця, кладемо пару ложок сметани, приправляємо чорним перцем та сушеним часником. Все добре перемішуємо.

  6. Викладаємо масу у форму, змащену олією, розрівнюємо поверхню.

    Кабачкова запіканка, кадр з відео
    Кабачкова запіканка, кадр з відео

  7. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

  8. Через 40 хвилин дістаємо, посипаємо тертим сиром та повертаємо в духовку ще на 15 хвилин.

  9. Потім вимикаємо вогонь і даємо запіканці постояти в гарячій духовці ще 10 хвилин. Це важливо - вона стає щільнішою і не розвалюється при нарізці.

Запіканка виходить соковитою, насиченою, з легкою сирною скоринкою зверху.

Кабачкова запіканка, кадр з відео
Кабачкова запіканка, кадр з відео

Читайте також:

Рецепт лінивих пельменів, що підриває мозок: штрулі, від яких не відірватися.

Густий томатний суп зі свининою: коли ложка стоїть, а ти не можеш зупинитись, рецепт.

Кабачковий кайф із часничкою: рецепт літньої закуски, яка зникає зі столу за п'ять хвилин.