Якщо ви шукаєте щось незвичайне, ефектне і при цьому нескладне у приготуванні – ці фаршировані кільця болгарського перцю стануть справжньою зіркою вашого столу!
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЦе і закуска, і повноцінна страва — ситна, ароматна і дуже гарна. Соковиті овочі, ніжне куряче філе, пікантні грибочки та розплавлений сир… ммм! Таке частування зникає з тарілки швидше, ніж ви встигнете сказати "ще одну штучку!"
🛒 Інгредієнти:
- Куряче філе - 400 г
- Болгарський перець (краще різнокольоровий для краси) – 4–5 шт.
- Печериці - 350 г
- Твердий сир - 80 г
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 2-3 зубчики
- Яйця - 2 шт.
- Мука — 3 ст. л.
- Сіль, чорний перець - за смаком
- Зелена цибуля або петрушка - для подачі
🍳 Покрокове приготування:
1. Підготовка перців
Добре вимийте перці, акуратно видаліть серцевину з насінням і наріжте їх кільцями завтовшки близько 1 см. Намагайтеся, щоб кільця вийшли щільними і не розвалювалися. Обрізки не викидайте - ми пустимо їх у начинку.
2. Грибна фантазія
Дрібно наріжте печериці, цибулю та «залишки» перцю. Обсмажте все разом на сковороді з додаванням олії до золотистої рум'яності. Додайте видавлений часник у самому кінці, щоб не гірчив, а ароматував. Посоліть, поперчіть і дайте трохи охолонути.
3. Курячий настрій
Філе подрібніть у блендері чи м'ясорубці до стану фаршу. Додайте до нього обсмажені овочі, натертий сир та рубану зелень. Перемішайте до однорідності. Виходить ароматна, ніжна начинка з апетитною текстурою.
4. Формуємо кільця
На застелену пергаментом або силіконовим килимком поверхні розкладіть перцеві кільця. Акуратно начиніть їх приготованою масою - злегка утрамбовуючи ложкою, щоб нічого не вивалювалося.
5. Обсмажування з хрусткою скоринкою
Кожне колечко вмочіть у муку, потім у збите яйце - і відправте на сковороду з розігрітою олією. Смажте на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Готово!
Лайфхак: якщо хочете трохи більш дієтичний варіант - викладайте кільця на лист і запікайте в духовці при 180 ° C близько 20-25 хвилин. Вийде не менш смачно, але трохи легше.
🌿 Подача
Подавайте з запалу зі спеки, присипавши свіжою зеленню і додавши ложечку сметани або соусу на ваш смак. Ідеально як для сімейного обіду, так для святкового столу!
💡 Ідея на замітку : начинки можна варіювати! Наприклад, додати кукурудзу, копчену паприку або трохи вершків у фарш — і щоразу страва звучатиме по-новому.
Читайте також:
Шоколадна спокуса: торт, який хочеться пекти знову і знову, рецепт.
Сирно-часникове захоплення в баклажановій обгортці: шикарна закуска за 20 хвилин.
Капуста по-азіатськи з фаршем: гостра та ароматна страва, яка перетворить вашу вечерю, рецепт.