Щороку перед Великоднем соцмережі та кулінарні сайти буквально киплять від пошуків "тої самої" глазурі - щоб білосніжна, щоб блищала, не липла, не тріскалася і трималася, як за помахом чарівної палички.

І бажано без усієї цієї загадкової "хімії з пакетиків", від якої потім і смак не той, і настрій великодній не відчувається.

Паска
Паска

Хочеться домашнього, справжнього, як у бабусі — але з невеликим апгрейдом, щоб гарно, та ще й трималося на паску хоч до понеділка. Так ось - секретну формулу знайдено. І, як і все геніальне, вона проста.

Глазур без яєць, крохмалю та лимонної кислоти - зате з вау-ефектом

Що знадобиться:

  • цукрова пудра - 100 г
  • желатин — 1 ч.л. л.
  • вода — 4 ст. л.

Глазур для паски, кадр з відео
Глазур для паски, кадр з відео

Як готувати (легко, як варити яйця)

  1. Желатин заливаємо 2 ст. л. води, акуратно перемішуємо і даємо постояти хвилин 20 - нехай набухає і готується до справи.

  2. Тим часом 2 ст. л. води з'єднуємо з цукровою пудрою, перемішуємо та відправляємо на повільний вогонь.

    Глазур для паски, кадр з відео
    Глазур для паски, кадр з відео

    Головне – не відходьте! Як тільки суміш закипіла - відразу знімаємо з плити. Нам потрібний не карамельний сироп, а ніжний цукровий поцілунок.

  3. З'єднуємо набряклий желатин з гарячим сиропом і починаємо збивати. Найкраще міксером — хвилини 3–5 до щільної білої маси, яка нагадує меренгу, але без яєць. Вона починає густіти прямо на очах і - вуаля! - Готова до нанесення.

Наносимо глазур — і почуваємося художником

Покривайте паски, як тільки глазур стане злегка тягучою. Вона застигне протягом 15 хвилин - без тріщин, без "липких" боків. Ідеально біла, гладка, як фарфор. Прикрасьте посипкою, цукатами або залиште мінімалістично - все виглядатиме ошатно.

Чому варто спробувати саме цей рецепт:

  • Без білків – не боїмося за свіжість
  • Без магазинної глазурі - і без дивних Е-шек
  • Суперстійкість – паски не потечуть навіть за теплої погоди
  • І, головне - смак натуральний та ніжний, а не "як на кексиці із супермаркету".

Глазур для паски, кадр з відео
Глазур для паски, кадр з відео

Читайте також:

Як приготувати смачну та ароматну паску: хвалений рецепт на Великдень від наших бабусь.

Сирна паска з вишнею та білим шоколадом: ідеально для Великодня-2025, рецепт.