Щороку перед Великоднем соцмережі та кулінарні сайти буквально киплять від пошуків "тої самої" глазурі - щоб білосніжна, щоб блищала, не липла, не тріскалася і трималася, як за помахом чарівної палички.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІ бажано без усієї цієї загадкової "хімії з пакетиків", від якої потім і смак не той, і настрій великодній не відчувається.
Хочеться домашнього, справжнього, як у бабусі — але з невеликим апгрейдом, щоб гарно, та ще й трималося на паску хоч до понеділка. Так ось - секретну формулу знайдено. І, як і все геніальне, вона проста.
Глазур без яєць, крохмалю та лимонної кислоти - зате з вау-ефектом
Що знадобиться:
- цукрова пудра - 100 г
- желатин — 1 ч.л. л.
- вода — 4 ст. л.
Як готувати (легко, як варити яйця)
-
Желатин заливаємо 2 ст. л. води, акуратно перемішуємо і даємо постояти хвилин 20 - нехай набухає і готується до справи.
-
Тим часом 2 ст. л. води з'єднуємо з цукровою пудрою, перемішуємо та відправляємо на повільний вогонь.
Глазур для паски, кадр з відеоГоловне – не відходьте! Як тільки суміш закипіла - відразу знімаємо з плити. Нам потрібний не карамельний сироп, а ніжний цукровий поцілунок.
-
З'єднуємо набряклий желатин з гарячим сиропом і починаємо збивати. Найкраще міксером — хвилини 3–5 до щільної білої маси, яка нагадує меренгу, але без яєць. Вона починає густіти прямо на очах і - вуаля! - Готова до нанесення.
Наносимо глазур — і почуваємося художником
Покривайте паски, як тільки глазур стане злегка тягучою. Вона застигне протягом 15 хвилин - без тріщин, без "липких" боків. Ідеально біла, гладка, як фарфор. Прикрасьте посипкою, цукатами або залиште мінімалістично - все виглядатиме ошатно.
Чому варто спробувати саме цей рецепт:
- Без білків – не боїмося за свіжість
- Без магазинної глазурі - і без дивних Е-шек
- Суперстійкість – паски не потечуть навіть за теплої погоди
- І, головне - смак натуральний та ніжний, а не "як на кексиці із супермаркету".
Читайте також:
Як приготувати смачну та ароматну паску: хвалений рецепт на Великдень від наших бабусь.
Сирна паска з вишнею та білим шоколадом: ідеально для Великодня-2025, рецепт.