Коли душа вимагає чогось затишного, ароматного та неймовірно смачного, на допомогу приходить цей чудовий грушево-шоколадний кекс з горіхами.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПоєднання соковитих груш, насиченого темного шоколаду та хрустких горіхів перетворює звичайну випічку на справжній кулінарний витвір мистецтва. Готові побалувати себе та близьких?
Інгредієнти:
- Стиглі груші - 2-3 шт.
- Темний шоколад – 100 г
- Мигдальне борошно – 100 г
- Борошно пшеничне – 100 г
- Цукор – 70 гр
- Розтоплене вершкове масло – 50 г
- Яйця – 3 шт.
- Розпушувач – 1/2 пакетика
- Горіхи (мигдаль, грецькі або фундук) – 70 г
Як приготувати:
-
Груші очистіть, видаліть серцевину та наріжте акуратними кубиками. Шоколад та горіхи порубайте на великі шматочки, щоб у готовому кексі вони приємно відчувалися.
-
У глибокій мисці збийте яйця з цукром до повітряної піни. Влийте розтоплену олію і ретельно перемішайте.
-
Просійте обидва види борошна з розпушувачем і обережно з'єднайте з яєчною масою. Замісити гладке, однорідне тісто.
-
Додайте шоколад, грушу та горіхи, залишивши трохи для прикраси. Обережно перемішайте, щоб рівномірно розподілити інгредієнти.
Грушево-шоколадний кекс з горіхами, кадр з відео -
Викладіть тісто у форму для кексу чи пирога. Зверху прикрасьте відкладеними шматочками груші, горіхів та шоколаду.
-
Відправте в розігріту до 180°C духовку на 60 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою – якщо вона виходить сухою, кекс готовий.
Цей ароматний кекс вийде вологим, ніжним та з приємним горіхово-шоколадним післясмаком. Подавайте його теплим із кулькою ванільного морозива або чашкою ароматного чаю. Насолоджуйтесь кожною ложечкою цього чарівного десерту.
Читайте також:
Бананові кекси з горіхами: ніжність, аромат і крапля чаклунства в кожному шматочку.
Як приготувати шакшуку: ідеальний сніданок із пряним соусом та ніжними яйцями, рецепт.
Апетитні запечені баклажани з овочами та сиром: вишукане частування, яке ніколи не розчарує.