Якщо ви хочете смачного, корисного домашнього сиру без добавок та консервантів, ось простий і корисний рецепт, який ви можете скуштувати лише з кількох основних інгредієнтів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЦей домашній сир з додаванням перцю та кропу привнесе вибух смаку та поживний варіант на ваш стіл. Не соромтеся персоналізувати його улюбленими спеціями і насолоджуватися чудовими домашніми ласощами.
Інгредієнти:
2 літри пастеризованого молока.
500 мл кислого молока (або ви можете сквасити молоко самостійно, залишивши його на 2-3 дні).
4 яйця.
1 чайна ложка солі.
За бажанням: свіжий кріп, червоний болгарський перець для приправи.
Інструкції з приготування:
Якщо ви робите кисле молоко вдома, залиште 500 мл при кімнатній температурі на кілька днів, поки воно природно не скисне. Або ви можете додати ложку кефіру і підігріти приблизно до 40 °C.
В окремій каструлі доведіть до кипіння 1,5 л пастеризованого молока.
Поки молоко нагрівається, збийте яйця та змішайте їх із кислим молоком.
Потім повільно влийте суміш із яєць і кислого молока в кипляче молоко, постійно помішуючи, щоб досягти однорідної текстури. Готуйте на слабкому вогні близько 7-10 хвилин, допоки сироватка не почне відокремлюватися від сиру.
Як тільки сир сформується, процідіть суміш через дрібне сито чи марлю, щоб відокремити рідку сироватку.
Додайте дрібно нарізаний червоний болгарський перець, кріп та сіль за смаком.
Після цього перекладіть сир у форму, злегка притисніть його вантажем і залиште на 8-10 годин для застигання.
Як сир застигне, поставте його в холодильник, щоб він остигнув перед подачею на стіл.
Цей домашній сир має гладку та кремову текстуру, схожу на адигейський сир, але трохи щільніший. Він ідеально поєднується з хрустким хлібом та пропонує поживну, натуральну альтернативу покупним варіантам.
Нагадаємо, такі вареники та пельмені готували наші бабусі: рецепт кращого та пишного тіста
Раніше «hyser» повідомляв, універсальна смакота на всі випадки: простий рецепт намазки-салату або просто закуски на хліб
Як повідомляв «hyser», рецепт вареного сала по-українськи: ніжна смакота не лише під борщ