Раніше варене сало вважалося неймовірно простою їжею, але сьогодні воно стало делікатесом, який навіть найвишуканіші ресторани з гордістю включають у свої меню.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПри правильному приготуванні смак може бути неймовірно вишуканим. Існують різні способи приготування вареного сала — у банку, пакеті або з лушпинням цибулі і ароматними спеціями, — але найзаповітнішим рецептом є той, який передається з покоління в покоління.
Ось рецепт та інгредієнти для традиційного українського вареного сала:
Сало (бажано зі спини, боків чи живота) – 800 г.
Вода – 1 літр.
Соль — 1 ст. л.
Цукор — 1 ст. л.
9% оцет - 2 ст. л.
Перець горошком - 5-6 шт.
Запашний перець - 5-6 шт.
Лавровий лист - 2 шт.
Насіння гірчиці - 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Для початку в каструлі змішайте воду із сіллю, цукром, оцтом та спеціями. Доведіть до кипіння.
Розріжте сало на 3-4 рівні шматки і опустіть їх в киплячий маринад. Варити на повільному вогні 45 хвилин.
Дістаньте варене сало з розсолу та дайте йому повністю охолонути.
Після того, як сало охолоне, щедро натріть його сумішшю улюблених спецій. Класичне поєднання включає: чорний перець – 1 ч. л., паприка – 1 ч. л., дрібно нарізаний часник – до смаку.
Потім загорніть кожен приправлений шматочок у фольгу і покладіть у морозилку. Коли будете готові подавати, наріжте сало тонкими скибочками та насолоджуйтесь ним зі свіжим хлібом, гірчицею чи солоними огірками.
Цей перевірений часом рецепт зберігає справжню суть української кухні, приносячи на стіл насичений, пікантний смак із кожним шматочком.
Нагадаємо, вареники за рецептом наших бабусь: секрет особливого тіста, який благатимуть розкрити
Раніше «hyser» повідомляв, як приготувати дієтичний борщ, щоб не набирати вагу: корисний і дешевий рецепт 20 хвилин
Як повідомляв «hyser», кохання нашого дитинства: як приготувати забутий торт "Черепаха" - простий рецепт від бабусь