Вареники займають особливе місце в українській кухні, їх цінують за м'яке, ніжне тісто та різноманітні начинки. Якість тіста відіграє вирішальну роль у визначенні загального смаку та текстури страви.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЩоб досягти ідеально ніжних вареників, дотримуйтесь цього простого, але ефективного рецепту.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 2,5 склянки (регулюйте при необхідності).
Вода – 0,5 склянки.
Яйце – 1 шт.
Рослинна олія – 1 ст. л. (переважно рафінований).
Сіль - 1 ч. л. (або до смаку).
Кроки приготування:
Просійте борошно у велику миску, щоб воно стало повітряним, що забезпечить легше і однорідне тісто.
Вмішайте сіль і зробіть невелике заглиблення у центрі. Додайте збите яйце і влийте олію.
Поступово додавайте воду, помішуючи вилкою, щоб вийшла пухка, липка маса.
Потім вводьте борошно, що залишилося, невеликими порціями, продовжуючи замішувати. Почніть з виделки, а потім переходьте до рук, коли тісто загусне.
Ретельно вимішуйте, доки воно не стане гладким та еластичним. Правильне вимішування гарантує, що тісто не буде занадто липким, ні занадто сухим.
Дайте тісту відпочити, скачати його в кулю, помістивши у пластиковий пакет та поставивши в холодильник на 30 хвилин. Це дозволить борошну повністю ввібрати вологу і розвинутися глютену, що зробить тісто більш м'яким.
Після цього доведіть його до кімнатної температури після охолодження і розкотіть на посипаній борошном поверхні тонкий пласт.
Виріжте кружальця, покладіть начинку в центр і сформуйте вареники за бажанням.
Також відваріть вареники у підсоленій воді, доки вони не спливуть на поверхню. Подавайте гарячими з вершковим маслом, сметаною або соусом на ваш смак.
Ось і все, з цим рецептом ваші вареники вийдуть м'якими, еластичними і смачними, що ідеально підходять для будь-якої начинки на ваш вибір.
Нагадаємо, кохання нашого дитинства: як приготувати забутий торт "Черепаха" - простий рецепт від бабусь
Раніше «hyser» повідомляв, секрет ідеальних тонких млинців, які не прилипають до сковороди: рецепт кулінарного шедевра
Як повідомляв «hyser», рецепт хрону українською: як приготувати закуску для міцного імунітету