Хрін універсальний і він надає будь-якій страві вогненну гостроту. Цей сміливий та гострий соус, що подається до холодця, смаженої свинини, копченого бекону чи шпондера, протягом поколінь є основною стравою на українських столах.

Замість того, щоб купувати його в магазині, спробуйте приготувати хрін будинку за цим простим рецептом.

Інгредієнти:

Корінь хрону - 200-300 г.

Буряк - 2 шт.

Сіль - 1,5 ч. л.

Цукор — 1,5 ч.л.

Оцет — 4 ч.л.

Вода — 300 мл.

Інструкції з приготування:

Вимийте та очистіть корінь хрону. Якщо він старий і сухий, замочіть його у воді кілька годин, щоб відновити його свіжість.

Вимийте, очистіть і натріть буряки на великій тертці.

Також використовуючи дрібну тертку (або кухонний комбайн), натріть корінь хрону.

Домашній хрін
Домашній хрін

Перекладіть тертий хрін у банку або контейнер для зберігання.

Після цього залийте тертий буряк теплою кип'яченою водою і залиште при кімнатній температурі на 10-15 хвилин.

Процідіть рідину через марлю, викинувши тверді бурякові частки.

Вилийте воду, настояну на буряках, у банку з тертим хріном. Додайте сіль, цукор та оцет і добре перемішайте.

Потім щільно закрийте банку та поставте в холодильник. Дайте смакам змішатись протягом кількох годин перед подачею.

Обов'язково зберігайте його в холодильнику кілька тижнів.

Крім цього, для додаткової гостроти натріть хрін в приміщенні, що добре провітрюється, так як сильний аромат може бути нестерпним.

Однак, щоб пом'якшити гостроту, відрегулюйте кількість оцту та цукру до смаку.

Для отримання однорідної консистенції подрібніть суміш у кухонному комбайні, а не натирайте на тертці.

Нагадаємо, ніжне сало по-українськи, яке тане в роті: рецепт засолювання сухим способом від бабусь

Раніше «hyser» повідомляв, замість тисячі слів і дорогих подарунків: рецепт суперторту "Червоний оксамит" на День закоханих

Як повідомляв «hyser», як приготувати м'який та вершковий домашній сир лише за 10 хвилин: рецепт з 4 інгредієнтів