День святого Валентина, який відзначається 14 лютого, — це особливий випадок, коли пари обмінюються подарунками та влаштовують романтичні вечері.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІдеальний спосіб здивувати кохану людину – це домашній торт «Червоний оксамит», відомий своїм яскравим червоним бісквітом та ніжним білим кремом. Цей культовий десерт родом із США, хоча його точна історія залишається невідомою.
Інгредієнти для бісквіту (2 шари):
Яйця - 6 шт.
Цукор – 140 гр.
Борошно - 220 г.
Рослинна олія (рафінована, без запаху) – 80 г.
Какао-порошок – 16 г.
Розпушувач – 12 г.
Рідкий червоний гелевий харчовий фарбник - 3 ч. л.
Молоко – 120 г.
Для ягідної начинки:
Ягідне пюре (чорна та червона смородина) – 300 г.
Цукор - 1-2 ст. л.
Кукурудзяний крохмаль – 10 г.
Для крему:
Вершковий сир – 400 г.
Жирні вершки (33%) – 200 г.
Цукрова пудра – 1-2 ст. л.
Ванільний екстракт – до смаку.
Інструкції з приготування:
Для початку в невеликій мисці змішайте молоко з червоним харчовим барвником. Просійте борошно, розпушувач та какао-порошок в окрему миску.
В іншій мисці збийте яйця з цукром близько 5 хвилин до легкого загустіння.
Додайте молоко з барвником і рослинною олією, обережно помішуючи.
Поступово додайте сухі інгредієнти, перемішуючи до однорідної маси без грудочок.
Потім розігрійте духовку до 160 °C і вистеліть деко пергаментним папером і вилийте тісто. Випікайте 40-45 хвилин.
Перевірте готовність зубочисткою - вона має виходити сухою.
Дайте бісквіту повністю охолонути, перш ніж прибрати в холодильник не менше ніж на 1 годину.
Розріжте кожен бісквіт навпіл, щоб вийшло чотири шари. Обрізки торта відкладіть для прикраси.
Потім подрібніть чорну і червону смородину в пюре.
Змішайте кукурудзяний крохмаль із ложкою холодної води, потім додайте в пюре разом із цукром.
Варіть на повільному вогні до загустіння, потім остудіть і поставте в холодильник на 1 годину.
Також збийте вершковий сир, жирні вершки, цукрову пудру і ваніль до утворення пишної та густої маси. Охолодіть у холодильнику протягом 30 хвилин.
Після цього помістіть один корж на сервірувальне блюдо. Намажте кремом, потім тонким шаром ягідної начинки. Повторіть із рештою шарів.
Покрийте верх і боки кремом, що залишився, рівномірно розрівнявши.
Подрібніть обрізки бісквіта на дрібну крихту і посипте торт.
Ось і все поставте в холодильник мінімум на 4 години, в ідеалі на ніч.
Вам залишиться тільки розрізати на порції та насолоджуватися чудовим ягідним тортом «Червоний оксамит» з коханими.
Нагадаємо, повітряний медовий торт від бабусі: рецепт найсмачнішого українського медовика
Раніше «hyser» повідомляв, як приготувати домашній хрін по-українськи: зимовий рецепт, щоб зміцнити імунітет у пік хвороб
Як повідомляв «hyser», як приготувати м'який та вершковий домашній сир лише за 10 хвилин: рецепт з 4 інгредієнтів