Цей традиційний український медовик – м'який, багатошаровий торт з ніжним карамельним смаком. Цей торт, що передається з покоління в покоління, тане в роті, поєднуючи повітряні шари з кремовою, злегка пікантною начинкою.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак, він ідеально підходить для свят або просто для насолоди з чашкою чаю.
Інгредієнти:
Для шарів торта: 3 великі яйця, 150 г (3/4 склянки) цукру, 100 г (1/2 склянки) масла 3 ст. л. меду, 1 ч. л. харчової соди, 350 г (2 3/4 склянки) універсального борошна.
Для кремової начинки: 500 г (2 склянки) сметани (або грецького йогурту для легшої версії), 200 г (1 склянка) цукрової пудри, 1 ч. л. ванільного екстракту.
Для додаткової начинки: подрібнені волоські горіхи, медова посипка, шоколадна стружка.
Покрокові інструкції для приготування:
У жароміцній мисці збийте яйця та цукор до однорідної маси. У невеликій каструлі на повільному вогні розтопіть масло та мед. Додайте харчову соду та розмішайте до утворення піни.
Поступово змішайте медову суміш із яєчною.
Потім повільно додавайте борошно, помішуючи, доки не утвориться м'яке тісто. Накрийте та дайте йому відпочити протягом 15 хвилин.
Після цього випікайте шари: розігрійте духовку до 180 °C.
Розділіть тісто на 6-8 рівних частин.
Розкотіть кожну частину в тонке коло і випікайте на застеляному пергаментом деку протягом 4-5 хвилин до золотистого кольору.
Обов'язково дайте шарам повністю охолонути перед збиранням.
Потім у мисці збийте сметану, цукрову пудру та ванільний екстракт до однорідної маси.
Помістіть перший шар торта на тарілку сервіровки і намажте щедрим шаром крему.
Повторіть процес із усіма шарами, закінчивши кремом зверху.
Посипте подрібненими волоськими горіхами або шоколадною стружкою для прикраси.
Також дайте торту постояти в холодильнику не менше 6 годин (найкраще залишити на ніч), щоб шари ввібрали крем.
Також не забувайте, що бажано зберігання цього торта у холодильнику до 5 днів.
Найкраще подавати охолодженим із чаєм або кавою.
Чи можна використовувати згущене молоко замість сметани?
Так! Для цього змішайте згущене молоко з цукром з вершковим маслом, щоб начинка вийшла густішою.
Щоб зробити його пухнастішим дайте тісту відпочити довше, перш ніж розкочувати його.
Нагадаємо, як приготувати м'який та вершковий домашній сир всього за 10 хвилин: рецепт з 4 інгредієнтів
Раніше «hyser» повідомляв, як приготувати найсмачнішу домашню ковбасу українською: у магазині таку ніколи не купити, рецепт
Як повідомляв «hyser», як приготувати смачну піцу з батона та будь-яких продуктів у будинку: соковитий рецепт за 10 хвилин