Цей дієтичний борщ ідеально підходить тим, хто віддає перевагу легшій версії класичної страви. Без м'яса, смаження та зайвої кислотності, він зберігає яскравий колір і природний солодкуватий смак завдяки бурякам.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяВ результаті виходить м'який, поживний суп, що підходить навіть для маленьких дітей.
Інгредієнти:
Буряк - 1 середнього розміру.
Морква – 1 середнього розміру.
Картопля - 3 середні розміри.
Цибуля ріпчаста - 1 маленька.
Білокачанна капуста - чверть невеликого качана.
Томатная паста — 2 ст. л.
Нерафінована соняшникова олія - 2 ст. л.
Сіль - 3 ч. л. (регулюйте за смаком)
Сушений кріп - 1 ч. л.
Вода - 2,5 літра
Інструкції з приготування:
Налийте у велику каструлю 2,5 літра води та доведіть її до кипіння на сильному вогні.
Потім очистіть і наріжте картоплю великими шматками.
Дрібно наріжте цибулю.
Натріть моркву та буряки на великій тертці.
Тонко наріжте капусту або використовуйте шатківницю для отримання дрібних шматочків.
Потім додайте всі підготовлені овочі в киплячу воду. Перемішайте, доведіть до кипіння, а потім зменште вогонь до мінімуму. Накрийте кришкою каструлю і дайте залишити 10 хвилин.
У невеликій мисці змішайте томатну пасту, олію, сіль і сушений кріп.
Вже за 10 хвилин додайте в каструлю томатну заправку. Ретельно перемішайте, накрийте кришкою, вимкніть вогонь і дайте постояти кілька хвилин, щоб аромат змішався.
Ось і все, розлийте гарячий борщ по тарілках. За бажання додайте сметану та подрібнений часник для додаткового смаку.
Нагадаємо, кохання нашого дитинства: як приготувати забутий торт "Черепаха" - простий рецепт від бабусь
Раніше «hyser» повідомляв, секрет найсмачніших повітряних вареників по-українськи: рецепт на пару та хитрощі з тестом
Як повідомляв «hyser», рецепт хрону українською: як приготувати закуску для міцного імунітету