Цей дієтичний борщ ідеально підходить тим, хто віддає перевагу легшій версії класичної страви. Без м'яса, смаження та зайвої кислотності, він зберігає яскравий колір і природний солодкуватий смак завдяки бурякам.

В результаті виходить м'який, поживний суп, що підходить навіть для маленьких дітей.

Інгредієнти:

Буряк - 1 середнього розміру.

Морква – 1 середнього розміру.

Картопля - 3 середні розміри.

Цибуля ріпчаста - 1 маленька.

Білокачанна капуста - чверть невеликого качана.

Томатная паста — 2 ст. л.

Нерафінована соняшникова олія - ​​2 ст. л.

Сіль - 3 ч. л. (регулюйте за смаком)

Сушений кріп - 1 ч. л.

Вода - 2,5 літра

Інструкції з приготування:

Пісний борщ Фото: YouTube
Пісний борщ Фото: YouTube

Налийте у велику каструлю 2,5 літра води та доведіть її до кипіння на сильному вогні.

Потім очистіть і наріжте картоплю великими шматками.

Дрібно наріжте цибулю.

Натріть моркву та буряки на великій тертці.

Тонко наріжте капусту або використовуйте шатківницю для отримання дрібних шматочків.

Потім додайте всі підготовлені овочі в киплячу воду. Перемішайте, доведіть до кипіння, а потім зменште вогонь до мінімуму. Накрийте кришкою каструлю і дайте залишити 10 хвилин.

У невеликій мисці змішайте томатну пасту, олію, сіль і сушений кріп.

Вже за 10 хвилин додайте в каструлю томатну заправку. Ретельно перемішайте, накрийте кришкою, вимкніть вогонь і дайте постояти кілька хвилин, щоб аромат змішався.

Ось і все, розлийте гарячий борщ по тарілках. За бажання додайте сметану та подрібнений часник для додаткового смаку.

Нагадаємо, кохання нашого дитинства: як приготувати забутий торт "Черепаха" - простий рецепт від бабусь

Раніше «hyser» повідомляв, секрет найсмачніших повітряних вареників по-українськи: рецепт на пару та хитрощі з тестом

Як повідомляв «hyser», рецепт хрону українською: як приготувати закуску для міцного імунітету