Досвідчений український кухар розмістив у мережі спосіб приготування вареників, який дає виключно м'яку та пухнасту текстуру.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНа відміну від класичних версій, у цьому рецепті не використовуються яйця, а для створення легкого тіста використовуються кефір та харчова сода.
Необхідні інгредієнти:
800 г борошна.
500 мл кефіру.
1 ч. л. харчової соди.
1 ч. л. солі.
2 ч. л. цукрового пісоку.
20 г розм'якшеного масла.
Як приготувати:
Злегка підігрійте кефір і покладіть його в миску для змішування.
Поступово додайте борошно, потім соду, сіль та цукор, рівномірно розподіляючи.
Замісіть із суміші гладке, еластичне тісто, яке легко формувати.
Розкотіть тісто, виріжте кружечки і наповніть їх улюбленою начинкою, перш ніж запечатати краї.
Відваріть вареники на пару до повної готовності, потім змастіть розтопленим маслом для додаткової ніжності.
Так, при використанні пари замість варіння вареники набувають м'якої консистенції, що робить їх особливо приємними. Цей метод посилює їхню м'якість і смак, пропонуючи новий погляд на улюблену страву.
Нагадаємо, секрет ідеальних тонких млинців, які не прилипають до сковороди: рецепт кулінарного шедевра
Раніше «hyser» повідомляв, соковиті курячі котлети з сиром: рецепт, який вразить кожного
Як повідомляв «hyser», рецепт хрону українською: як приготувати закуску для міцного імунітету