Якщо все зроблено правильно, горох можна повністю зварити лише за 10–15 хвилин.

Горох – поживний та універсальний інгредієнт, але його швидке приготування багато в чому залежить від того, як він замочується та готується.

Дві поширені помилки при приготуванні гороху:

Перед замочуванням горох слід ретельно промити, доки вода не стане прозорою. Це видалить надлишки крохмалю та будь-які домішки.

Багато хто помилково замочує його в холодній воді, що значно сповільнює процес розм'якшення.

Найкращий спосіб замочування гороху:

Гороховий суп, кадр з відео
Гороховий суп, кадр з відео

Експерти рекомендують замочувати його у гарячій воді, що допомагає йому швидше набухати. Якщо замочити горох на ніч, наступного дня його можна зварити лише за 10–15 хвилин.

Якщо вам потрібно швидко зварити горох, але ви не замочували його заздалегідь, спробуйте ці методи:

Для початку промийте горох, доведіть до кипіння, злийте воду, потім залийте окропом і продовжуйте готувати.

Якщо він дуже старий і вариться надто довго, спробуйте трохи подрібнити його перед варінням.

Також якщо ви забули замочити горох на ніч, додайте у воду 1 чайну ложку харчової соди, дайте йому набрякнути і він приготується набагато швидше.

Нагадаємо, як зварити буряк у мікрохвильовій печі за 15 хвилин: просто і дуже швидко

Раніше «hyser» повідомляв, скільки варити куряче філе: буде соковитим, ніжним та корисним

Як повідомляв «hyser», як швидко схуднути на весну: їжте ці продукти, і ви легко скинете вагу