Варений буряк - важливий інгредієнт багатьох багатих на вітаміни салатів і традиційних страв і багатьом важливо зварити його швидко.

Проте тривалий час приготування часто відлякує багатьох. На щастя, кілька простих прийомів можуть скоротити час приготування до 15-30 хвилин, зберігаючи при цьому смак та поживні речовини буряків.

Історично буряк був основним продуктом у раціоні наших предків і залишається ключовим інгредієнтом національної страви України – борщу.

Приготування буряка на плиті всього за 20 хвилин:

Для початку ретельно вимийте буряки і помістіть їх у каструлю.

Залийте її гарячою водою так, щоб вона покривала її не менше ніж на 10-12 см.

Доведіть воду до швидкого кипіння на сильному вогні та варіть 15–20 хвилин.

Після приготування негайно перекладіть коноплід у крижану воду (переважно в проточну воду або миску з кубиками льоду) на 5–7 хвилин. Таке швидке охолодження зупиняє процес приготування та полегшує очищення.

Хоча цей спосіб найшвидший, через сильне нагрівання втрачається частина вітаміну С.

Буряк
Буряк

Приготування буряків у мультиварці:

Вимийте буряки і помістіть їх у мультиварку. Залийте гарячою водою та виберіть режим варіння або гасіння.

Варіть 10 хвилин, потім злийте воду.

Обов'язково промийте її під холодною водою - тепер готова до використання.

Приготування коренеплоду в мікрохвильовій печі:

Вимийте буряк і помістіть його в контейнер, придатний для використання в мікрохвильовій печі або спеціальний пакет.

Встановіть мікрохвильову піч на середню потужність і готуйте 10–15 хвилин.

Перевірте готовність вилкою. Якщо буряк все ще твердий, готуйте ще 5-10 хвилин.

Важливо відзначити, що час приготування може змінюватись в залежності від розміру та сорту буряків, тому завжди перевіряйте готовність перед подачею на стіл.

Нагадаємо, скільки варити куряче філе: буде соковитим, ніжним та корисним

Раніше «hyser» повідомляв, як швидко зварити горох: кулінарні секрети на мільйон

Як повідомляв «hyser», вареники за рецептом наших бабусь: секрет особливого тесту, який благатимуть розкрити