Важко сперечатися з тим, що пиріжки – це просто райська їжа і так часом прикро, що зараз рідко зустрінеш бабусь, які продають їх біля метро чи на зупинках.

Звісно, ​​це безпечно для здоров'я. але так нагадує про дитинство, коли поспішаєш додому, взяв пиріжок з капустою і життя налагодилося. Але пиріжки можна приготувати і самому, а мф вам підкажемо, як. А від начинок і ваша бабуся була б у захваті та свекруху точно оцінить. Записуйте рецепт пиріжків з капустою та щавлем.

Пиріжки, кадр з відео
Пиріжки, кадр з відео

Інгредієнти для тесту:

Молоко – 500 мл;
Борошно - 650 г;
Цукор - 2 ст.л.;
Сіль - 1/2 ч.л.;
Олія - ​​3 ст.л.;
Дріжджі сирі - 22 г.

Інгредієнти для начинки з капусти:

Капуста - 500 г;
Сіль - 1/2 ч.л.;
Цибуля - 1 шт.

Інгредієнти для начинки із щавлю:

Щавель - 250 р.

Приготування пирогів з капустою або щавлем:

1.В тепле молоко викладаємо дріжджі та цукор, перемішуємо і залишаємо так на 10 хвилин. Далі вливаємо в опару рослинну олію та сіль, висипаємо частинами борошно і замішуємо м'яке еластичне тісто. Залишаємо тісто в целофані на пару годин.

2.В цей час шаткуємо дрібною соломкою капусту для начинки. Нарізаємо дрібно цибулю і залишаємо в окропі на 10 хвилин. Обминаємо руками капусту до зменшення її в розмірах, а потім додаємо м'яку цибулю та сіль, перемішуємо.

3.Шинкуем дрібно щавель, обминаємо збільшене тісто. Ділимо тісто на колобки по 50 грамів кожен. Розкочуємо колобки в невеликі коржики та викладаємо начинку, запечатуємо її всередині.

Пиріжки, кадр з відео
Пиріжки, кадр з відео

У сковороді розігріваємо олію так, щоб пиріжки в ньому плавали. Викладаємо пироги в масло швом вниз і обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки.

Читайте також:

І ввечері до чаю, і на святковий стіл: рецепт запашного ягідного пирога.

5 хвилин і супер-страва готова: рецепт салату "Датський" без майонезу, але з оселедцем та буряком.

Грецький суп "Фасолада" для відновлення шлунка після Нового року: рецепт геніально простої страви.