Синабони вже стали тією класикою, яку багато хто намагається знайти, коли йдуть за десертом до супермаркету, кондитерської чи навіть ресторану.

Але, неймовірно смачні синобони можна приготувати і самому будинку. Та такі, що ніхто не відрізнить їх від того, що ви берете в кондитерській. Вони можуть вийде навіть краще. Записуйте рецепт і біжіть творити на кухню, адже це того варте.

Булочки Сіннабон, кадр з відео
Булочки Сіннабон, кадр з відео

Інгредієнти для тесту:

  • молоко - 150 мл;
  • цукор — 40 г;
  • дріжджі свіжі - 21 г;
  • сіль - ½ ч.л.;
  • ванілін - щіпка;
  • яйця - 3 шт.;
  • вершкове масло - 180 г;
  • борошно - 570 г.

Інгредієнти для начинки:

  • яблука - 4 шт.;
  • цукор — 1 ст.л.;
  • вершкове масло - 20 г.

Інгредієнти для прошарку:

  • вершкове масло - 60 г;
  • цукор — 50 г;
  • кориця мелена — 1,5 ч. л.

Інгредієнти для глазурі:

  • вершковий сир маскарпоне - 80 г;
  • цукрова пудра - 50 г;
  • ванілін - щіпка;
  • мед рідкий - 1 ст.

Приготування Синнабонів:

1.В тепле молоко висипаємо столову ложку цукру та дріжджі, перемішуємо. Далі додаємо до опари кілька ложок борошна, перемішуємо, залишаємо до активації дріжджів на 20 хвилин.

2. Далі перемішуємо опару і вводимо залишки цукру, ванілін, яйця, вершкового масла, перемішуємо. Висипаємо в суміш муку|борошно|, замішуємо м'яке еластичне тісто.

3.Викладаємо олію в тісто, на робочій поверхні втручаємо в тісто. Залишаємо тісто розстоюватися на 1,5 години у теплі під целофаном.

4. Для начинки нарізаємо очищені яблука маленькими кубиками.

5. Змішуємо окремо цукор із корицею. Тісто обминаємо і розгортаємо у великий пласт, змащуємо його вершковим маслом.

6. Висипаємо на поверхню цукор з карамеллю, викладаємо карамелізовані яблука. Згортаємо пласт у рулет і защипуємо край.

Булочки Сіннабон, кадр з відео
Булочки Сіннабон, кадр з відео

7.Перевертаємо рулет швом вниз, нарізаємо на невеликі рулети і перекладаємо на лист, застелений пергаментом.

8.Накриваємо булочки рушником і залишаємо на вистоювання на 20-25 хвилин. Далі випікаємо Сіннабон при 180 градусах 30 хвилин.

9.В цей час робимо глазур , перетираємо ложкою вершковий сир із цукровою пудрою, ваніліном та медом. Після випікання булочок, покриваємо їх глазур'ю.

Булочки Сіннабон, кадр з відео
Булочки Сіннабон, кадр з відео

Читайте також:

Кефір і варення - найкращі друзі : рецепт легендарного пирога з 90-х.

Легендарний крабовий рулет із вафель: рецепт закуски, яку швидко готувати та смачно їсти.

Тарталетки для святкового столу із сьомгою: рецепт, який заощадить купу часу.