Десерти з вишнею - це те, що до смаку багатьом, адже насолода бісквіту або крему ідеально поєднується з кислинкою ягоди.

Тому пропонуємо вам ознайомитись з дуже цікавим рецептом торта "Шоколадна вишня". Цей десерт підкорить і ваше серце, і смакові рецептори.

Торт "Шоколадна вишня", кадр з відео
Торт "Шоколадна вишня", кадр з відео

Інгредієнти для бісквіту:

  • борошно - 300 г;
  • розпушувач - 12 г;
  • цукор — 130 г;
  • сіль - щіпка;
  • какао - 20 г;
  • яєчні жовтки - 2 шт.;
  • сметана – 50 г;
  • масло вершкове - 160 г.

Інгредієнти для сирного крему:

  • яйце - 1 шт.;
  • яєчні білки - 2 шт.;
  • цукор — 100 г;
  • сіль - щіпка;
  • ванільний цукор - 20 г;
  • кукурудзяний крохмаль - 20 г;
  • м'який сир - 500 г.
  • вишня консервована без кісточки - 300 г.

Інгредієнти для крему:

  • масло вершкове - 200 г;
  • молоко згущене - 380 г;
  • шоколад - 90 років

Приготування торта "Шоколадна вишня":

1. Просіюємо в глибоку миску борошно, розпушувач, цукор, сіль і какао, додаємо яєчні жовтки, сметану та вершкове масло. Швидко замішуємо ці продукти до стану липкого еластичного тесту.

2.Ділімо тісто на дві частини, одна повинна бути більшою за другу. Далі прибираємо тісто в целофан, а потім у холодильник.

3.Для сирної маси збиваємо яйце і пару білків з класичним та ванільним цукром, сіллю за допомогою міксера. Додаємо в сир, що побіліла, висипаємо кукурудзяний крохмаль і збиваємо до стану сирного крему.

4. Розгортаємо більшу частину тесту в пласт за площею рівний деку. Застилаємо лист пергаментом і викладаємо на нього пласт тіста, змащуємо сирним кремом.

5.На сирний шар викладаємо вишню без кісточки, натираємо на вишневий шар більш маленький замерзлий ком тесту. Випікаємо корж за 170 градусів 40 хвилин.

6.Для основного крему збиваємо спершу вершкове масло до побіління, а потім додаємо згущене молоко. Подрібнюємо в блендері до дрібної крихти шоколад і висипаємо в крем.

7. Ділимо корж на 2 рівні частини, одну з них покриваємо кремом. Другою частиною накриваємо кремовий шар. Важливо, щоб гладка частина коржа була зверху. Змащуємо боки торта кремом за бажанням. Залишаємо торт у холодильнику на 8-12 годин.

Читайте також:

Святковий салат "Монарх" з куркою та овочами: рецепт стане гідною заміною "Шубе" та "Мімозе".

Смачне та просте печиво з ноткою магії: рецепт для Нового року з волоськими горіхами.